Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZNENAĐENI

Istraživanje otkrilo koja balkanska država konzumira najviše alkohola

Alkoholizam, alkohol, piće
Thinkstock
17.05.2017.
u 10:52

Nakon ovih europskih zemalja, najviše alkohola u prosjeku konzumiraju stanovnici Francuske, Njemačke i Velike Britanije

Najmanje alkohola na području Balkana konzumiraju stanovnici BiH, dok građani Srbije popiju više od 12,5 litara alkohola što ih svrstava u balkanske rekordere, pokazuje istraživanje Svjetske zdravstvene organizacije.

Nakon građana BiH, najmanje piju Albanci i Makedonci dok iza Srba, najviše alkohola na Balkanu popiju Hrvati. Dok građani Srbije na godišnjoj razini popiju više od 12,5 litara alkohola, u Hrvatskoj se ta brojka kreće od 10 do 12,4 litara alkohola i alkoholnih pića, prenosi Avaz.

Osim ovih europskih zemalja, zemlje gdje osoba starija od 15 godina u prosjeku godišnje konzumira više od 12,5 litara alkohola i alkoholnih pića su Srbija i Portugal.

Nakon ovih europskih zemalja, najviše alkohola u prosjeku konzumiraju stanovnici Francuske, Njemačke, Velike Britanije, Španjolske, Belgije, Švicarske, Austrije, Grčke, Finske, Estonije, Latvije i Hrvatske.

Komentara 6

SL
slovenc007
12:04 17.05.2017.

U tu statistiku nije uvrščena domači alkohol npr. rakija. Tako da je balkan apsolutni rekorder!

NT
Nikola Turajlić-jaružalo
11:16 17.05.2017.

Ma ljudi da li je to moguće? Sav trud naše Vrhovnice, Madone BBh je uzalud! Džaba nas ona preumljuje da je Hrvatska Jugoistočna Europa, a autor teksta Lijepu našu trpa u zaostali Balkan. Hrvati, čiji korjeni sežu gotovo do samog Velikog praska, ne mogu biti u zajedništvu sa primitivnim Balkancima, već predvodnici napredne transatlanske civilizacije.

DU
Deleted user
11:30 17.05.2017.

Autoru članka potkrala se sitna greška: HRVATSKA NIJE NA BLAKANU

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije