Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u lici

Istraživanje: Ako se kandidira za župana Milinović pobjeđuje

milinović
Iva Vidović/VLM
28.12.2012.
u 16:07

Telefonsko istraživanje provedeno na uzorku od 831 ispitanika koristilo je predsjednike županijskih organizacija svih stranaka

Saborski zastupnik Darko Milinović danas je u Gospiću predstavio istraživanje agencije Ipsos o javnom mijenju koje pred lokalne izbore vlada u Ličko-senjskoj županiji.

Kratki zaključak istaživanja jest da bi u slučaju da bude kandidat HDZ-a za župana na nadolazećim izborima, s podruškom od 50 posto u prvom krugu izbora bio bi uvjerljivi pobjednik.

Naime, telefonsko istraživanje provedeno na uzorku od 831 ispitanika, koristilo je predsjednike županijskih organizacija svih stranaka kao potencijalne kandidate za župana, iako nitko od stranaka za sada nije objavio imena kandidata za niti jednu poziciju na lokalnim izborima.

No, da je Milinović kandidat, pobjedio bi s 49,2 posto, a slijedio bi ga Tomislav Zrinski (SDP) s 11,2 posto te Berislav Gržanić (HSP) sa 5,7 posto dok je oko 16 posto anketiranih neodlučno. Svi ostali kandidati imaju ispod pet posto podrške.

Kada je u pitanju rejting stranaka, HDZ također bilježi popularnost od 49,9 posto, a slijede SDP i HSP. Na lokalne izbore planira, po istraživanju, izaći gotovo 80 posto birača.

Milinović je istaknuo kako je zadovoljan podatkom da od 2009. i posljednjih lokalnih izbora, rejting stranke nije pao već je ostao isti. Na pitanju hoće li biti kandidat za župana odgovara kako ovo istraživanje zasigurno nije njegova odluka o kanidaturi.

- HDZ će izaći na vrijeme sa svojim kandidatima, nitko na području županije nije otkrio svoje kandidate. U kontaktu smo s koalicijskim partnerima s prošlih lokalnih izbora. Mi želimo bez obzira što ankete govore, a to je da bi mogli sami pobjediti, želimo razgovarati s našim koalicijskim partnerima. Stranke desnog centra i desnice u ovoj županiji su naši mogući koalicijski partneri. Ne nudimo se nikome, ali ruku pružamo demokršćanskim strankama, zaključio je Milinović.

Komentara 2

KA
Kakma
16:44 28.12.2012.

Kakvo cudo u Lici,gdje 90% ovise o drzavnim jaslicama.

TE
tester
18:38 28.12.2012.

nevjerojatni su ti ličani, ne znamo koliko bi ih trebalo pokrasti i uništiti da konačno progledaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije