Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RIZIČNA IGRA

Inženjering i za iduće izbore? Da se ide prema županijama kao jedinicama Zagreb bi imao 28 mandata

03.03.2023.
u 14:29

Prema našem izračunu, ako bi se broj mandata prilagodio broju birača u pojedinoj izbornoj jedinici, rezultati izbora održanih 2020. bili bi jako slični onima koji su dobiveni prema postojećem broju birača u izbornim jedinicama. A kad se onda to primijeni na broj važećih lisitića na tim izborima i osvojenih glasova po listama po svakoj izbornoj jedinici, ukupan rezultat izbora bio bi: HDZ 62 mandata, Restart koalicija 42, Domovinski pokret 15, Most 9, Možemo 8, koalicija Stranka s imenom i prezimenom, Pametno i Fokus tri mandata, a HNS jedan

Komentara 3

RI
rimac444
15:15 03.03.2023.

Hrvatski sabor treba organizirati da se polovica saborskih zastupnika bira prema broju glasova a polovica prema županijama, tako da budu zastupljeni interesi državni i lokalni

KO
Kološanin
10:55 05.03.2023.

Ne postoji niti jedan izborni inženjer čija bi genijalnost mogla skrojiti izborne jedinice tako da donesu izbornu pobjedu Grbinu i Grmoji.

DU
Deleted user
17:07 03.03.2023.

Eto...da je po novome, rezultati bi bili otprilike kao i prema starome sustavu. Ali ne...važno je da se melje, iskazuje nezadovoljstvo, ocrnjuje, pljuca....i tako svaki dan. Gdje si sada, grmoje?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije