Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraga u Sisku

Inspekcija najavila kontrolu otkaza zviždačici Jasmini Jovev

Jasmina Jovev
Foto: Nikola Čutuk/pixsell
08.02.2014.
u 12:49

HZZO je odmah obavio kontrolu bolovanja. Tako treba!, kaže Jasmina Jovev

Od nedjelje sa mnom nije kontaktirao nitko iz DORH-a, USKOK-a ni policije. Ali ja se i dalje nadam da će oni istragu odraditi profesionalno i temeljito jer vjerujem da znaju svoj posao, rekla nam je jučer Jasmina Jovev, bivša predstojnica kabineta županice Marine Lovrić Merzel koja je u emisiji “Nedjeljom u 2” iznijela podatke o navodnim krivotvorenim računima i narudžbenicama uz pomoć kojih se izvlačio novac iz županije. Govorila je u emisiji i o lažiranju izvješća o radu Savjeta županice čijih 14 savjetnika godišnje proračun košta 1,5 milijuna kuna. Svaki od 14 članova, uglavnom čelnika županijskih ogranaka stranaka vladajuće koalicije, prima po 5000 kuna neto svaki mjesec.

Slučaj prebačen u Zagreb

J. Jovev izjavu nam je dala ne znajući da će, nedugo nakon našeg razgovora, u prostorije zgrade županije upasti kriminalistička policija, s nalogom provjere njezinih navoda.

– Zabrinjava me utjecaj ovog odugovlačenja na javnost i građane. Vjerujem da je u nedjelju u tri sata dosta drugih građana odlučilo prijaviti slične slučajeve, da se već u ponedjeljak pakiralo za posjet policiji, a da su do danas zbog nedjelovanja sustava brojni odustali – kazala je J. Jovev.

Ona je svu dokumentaciju još u veljači 2012. godine, brzo nakon što je otjerana iz županije, odnijela u USKOK, odakle su istragu prebacili u Županijsko državno odvjetništvo u Sisku, kamo je 11. svibnja 2013. pozvana na razgovor. Nakon toga, pa sve do jučer, postupanja DORH-a vezanog uz sporne račune i izvješća nije bilo.

U ponedjeljak je slučaj prebačen u DORH u Zagrebu.

Pitali smo je i je li joj se javio ministar kojem se prije obratila.

– Nije, ali i ne vidim zašto bi. Nije njegova, kao ni moja domena DORH ili policija – rekla je J. Jovev. Napomenula je da je kod ministra bila prije posjeta USKOK-u te da ga je informirala o tome da je slučaj službeno prijavila. Ime ministra, o kojem mnogi špekuliraju, nije htjela reći.

Ističe da su joj se javili mnogi poznati i nepoznati građani.

– Dobila sam čak poziv jednog našeg čovjeka iz Švicarske koji meni i obitelji nudi ljetovanje ili zimovanje kod sebe – kazala je J. Jovev.

U proteklih tjedan dana, od njena javnog istupa, ipak su reagirale dvije državne institucije.

HZZO je proveo kontrolu njena bolovanja pa je bila pozvana da s djetetom dođe pedijatrici. HZZO je sutradan objavio da je s njenim bolovanjem, na kojem je bila upravo zbog bolesti djeteta, sve u redu.

Ročište u ponedjeljak

– Uistinu pohvaljujem, bez ikakva sarkazma, brzu reakciju HZZO-a. Tako bi trebali svi reagirati – kazala je J. Jovev. Dodaje i da je reagiralo Ministarstvo uprave vezano za njen spor koji sa županijom vodi zbog otkaza. – U utorak sam dobila pismo iz Ministarstva u kojem me obavještavaju da će inspekcija žurno provesti kontrolu mojih navoda vezano uz moj radni spor koji je u tijeku – rekla je.

Jasmina i dalje vodi spor sa županijom, gdje je trenutačno neraspoređena, a gdje joj žele dati otkaz uz tvrdnju da je dala Aleksandru Stankoviću informacije o koncertu Miroslava Škore koji je županija platila 50.000 kuna. Te informacije županija ocjenjuje tajnima. U ponedjeljak u 9 sati zakazano je drugo ročište na Službeničkom sudu.     

Komentara 23

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
12:54 08.02.2014.

A hebate u HR ima i inspekcije...heheheh samo za neke sto ta inspekcija ne posjeti Mesica....

ĆA
ćaćaća
13:19 08.02.2014.

sad će kazniti jasminu jer je skužila da ova krade..e nemože to tako dok je nova pravednost na vlasti..

Avatar onaj koji uskoro dolazi
onaj koji uskoro dolazi
12:57 08.02.2014.

Merzel je jaca od Perkovica,ahahahahahahh

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije