Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Burno u Sisku

Ovo je kronologija sukoba Lovrić-Merzel i Jasmine Jovev

jasmina jovev
Foto: Anto Magzan/Pixsell
1/3
04.02.2014.
u 07:32

Sukob između županice Sisačko-moslavačke županije Marine Lovrić-Merzel i njezine bivše predstojnice kabineta Jasmine Jovev na naslovnicama je svih novina i portala već dva dana.

Sukob između županice Sisačko-moslavačke županije Marine Lovrić-Merzel i njezine bivše predstojnice kabineta Jasmine Jovev glavna je vijest u svim medijima. Donosimo kronologiju sukoba između Lovrić-Merzel i Jovev:

7. veljače 2013. – Zbog sukoba sa županicom Jasmina Jovev biva udaljena sa svog radnog mjesta nakon čega odlazi na bolovanje te koristi šest mjeseci rodiljskog dopusta.

11. svibnja 2013. – Jasmina Jovev odnosi sve dokumente u ured DORH-a u Sisku i predaje ih županijskom državnom odvjetniku Stipi Vrdoljaku, USKOK-u i jednom SDP-ovu ministru u Vladi. Danas ističe kako je čekala devet mjeseci da pravna država počne funkcionirati, no budući da provjera njezinih navoda nije počela, odlučuje sve iznijeti u javnost.

2. lipnja 2013. – Marina Lovrić-Merzel pobjeđuje na izborima. J. Jovev aktivna je u kampanji njezina protukandidata, no u kampanji ne koristi dokumente koje je dala DORH-u.

23. listopada 2013. – Nakon završetka roditeljskog dopusta, J. Jovev vraća se na posao u Županiju u kojoj je obavještavaju da je njezino radno mjesto ukinuto.

2. veljače 2014. U emisiji Nedjeljom u dva J. Jovev iznosi tvrdnje o lažiranju računa i izvještaja o radu savjeta županice. Županica sve negira i tvrdi da je riječ o osveti jer je Jasmina Jovev izgubila posao u Županiji.

>>Domjenka nije bilo, jeli su se gulaš i sendviči

>>J. Jovev radila je u kampanji HDZ-a i za to dobila 17.000 kuna

>>Lovrić-Merzel: Sigurna sam da imam podršku premijera i SDP-a

Komentara 31

CR
crocro
09:53 04.02.2014.

Zbog očito nepravodobnog postupanja DORH-a valjalo bi procesuirati gosp. Bajića, kako se to više ne bi dogalalo niti jednom glavnom državnom odvjetniku.

Avatar zrnorazuma
zrnorazuma
07:59 04.02.2014.

Stvar je vrlo jednostavna. Gđa. Jovev je predočila dokumente DORH-u koji ukoliko nisu falsificirani pokazuju sumnjive transakcije. Što je DORH čekao svo to vrijeme kad bi i iole prosječan stručnjak u roku od 10 minuta mogao utvrditi pravavaljanost dokumenata ii potpisa. Svi su se fokusirali na Merzel. Po meni je zastrašujuće to što za tako evidentan primjer, potkrijepljen sa dokumentima, DORH-u treba beskonačno vrijeme da nešto pokrene kad je u koliziji sa trenutnom politikom.

OB
Objektivno...
08:00 04.02.2014.

Radno mjesto ukinuto!? Ništa jednostavnije... Ovo je sigurno bio zahtjev i udruge poslodavaca kod donošenja novog Zakona o radu. Fleksibilnost! Uvedimo i fleksibilnost za promjenu političara Tako bi se fleksibilno trebala promijeniti i županica

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije