Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bivša suradnica

'Obiteljsku proslavu županice Merzel platili smo novcem za Dan branitelja'

Marina Lovrić Merzel
Foto: Boris Ščitar
1/9
02.02.2014.
u 18:58

Jasmina Jovev je bivša šefica kabineta županice sisačko-moslavačke Marine Lovrić Merzel

Jasmina Jovev, bivša šefica kabineta županice sisačko-moslavačke Marine Lovrić Merzel, u današnjoj je emisiji Nedjeljom u 2 progovorila o korupcijskim aktivnostima županice. Dvije je godine, tvrdi, po nalogu županice sudjelovala u nezakonitim radnjama kao što su izmišljanje radnih mjesta, lažni računi i kupovanje oporbenih čelnika.

Otkrila je kako joj je posao šefice kabineta u početku išao dobro, no brzo je počela shvaćati "da nešto ne valja". Već su postojale određene afere s kojima se povezivalo Marinu Lovrić Merzel, ali nisu bile procesuirane pa je postojala mogućnost da je riječ o medijskoj ili političkoj hajci.

Uskoro je, međutim, primijetila da joj dolaze računi koje nije mogla opravdati nikakvim događajem u županiji, a županija ih je plaćala. Tada je dobila o informaciju da je riječ o računima koji su napravljeni uglavnom za privatne potrebe županice ili stranačke potrebe.

Najteže joj je bilo kad se od nje tražilo da lažira određenu dokumentaciju, određene izvještaje. Jedina opcija tada joj je bila, rekla je, da dokaže što se događa i da ih u jednom trenutku prezentira nadležnim tijelima.

Doslovce potjerana s posla

Naglasila je da unatoč korupciji u županiji radi puno dobrih ljudi.

- Činjenica je da je strah ono što ih najviše blokira u tome - rekla je Jovev, dodajući da su je zbog straha mnogi izbjegavali.

Foto: Nikola Čutuk/PIXSELL

Uoči lokalnih izbora Marina Lovrić Merzel od nje je zatražila pojačani angažman. Jovev joj je odgovorila da će raditi, ali samo u okviru zakona.

- Jedini odgovor je bio da mogu ići - ispričala je Jovev, dodajući kako je doslovce potjerana s posla. Otišla je na bolovanje kako bi zadržala radni status.

Direktna naredba za 15.000 kuna

Za jednu obiteljsku proslavu županice dobila je naređenje da se plati novcem sa stavke za Dan branitelja.

- Ne moram uopće govoriti da te godine nije bilo nikakvog domjenka za Dan branitelja - rekla je Jovev.

Jednom je prilikom dobila direktnu naredbu županice da se jednoj osobi isplati 15.000 kuna. Točno joj je objašnjeno kako se to treba obaviti.

- Izmislili smo događaj da je to domjenak na jednoj velikoj manifestaciji. Dotična osoba meni donosi račun, potpisujete se da je to obavljeno, odlazi u računovodstvo, plaća se... - ispričala je Jovev.

Na Facebook-stranici Nedjeljom u 2 ranije je najavljeno kako će u današnjem izdanju te HTV-ove emisije biti ekskluzivno objavljen korupcijski skandal jedne od najviše pozicioniranih osoba u SDP-u. Nije navedeno o kojoj se osobi radi, samo da je riječ o jednoj od najsiromašnijih hrvatskih županija.

"Svjedočanstvo osobe koja tvrdi kako je po nalogu svoje šefice, visokopozicionirane SDP-ovke, dvije godine sudjelovala u nezakonitim radnjama - izmišljanje radnih mjesta, lažni računi, kupovanje oporbenih čelnika", objavljeno je na Facebook-stranici emisije.

U prvom dijelu emisije gost je bio Božo Petrov, gradonačelnik Metkovića.

>> SDP: Prozivaju nas oni koji su za korupcije bili visoki dužnosnici HDZ-a

>> Lovrić Merzel: Nikad nisam napravila ništa nezakonito!

>> Jovev terete da je HTV-u dala povjerljive dokumente vezane uz nastup M.Škore

Komentara 445

Avatar jure23
jure23
13:19 02.02.2014.

dali je to ona drugarica koja je srdačno zagrčjena s vojskom krajine..

DU
Deleted user
13:20 02.02.2014.

Sdp i korupcija?! Nemoguće! Pa to je 1. Bundes liga

TM
tesla moj ponos
13:19 02.02.2014.

Nije valjda Marina !? Ako je ona, ništa nova!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije