Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Marjan kao Maksimir

Inicijativa za Marjan traži najveći stupanj zaštite Park šume

srđan marinić, marjan, jurica pavičić (1)
Ivo Cagalj/PIXSELL
19.12.2011.
u 12:47

– Zahvaljujući splitskim konzervatorima, Park šuma Marjan više nema ni dojučerašnji status kulturnog dobra B zone već C – upozorili su iz Inicijative za Marjan

Inicijativa za Marjan traži da se Park šuma Marjan, zbog povijesnoga, kulturološkog i urbanističkog značaja, proglasi nepokretnim kulturnim dobrom od nacionalnog značaja. Dostavili su dokumentaciju i zahtjev Hrvatskom vijeću za kulturna dobra Ministarstva kulture.

 

– Podsjetimo, Konzervatorski odjel Ministarstva kulture u Splitu prvo je donio neshvatljivu i sramotnu odluku kojom je Park šuma Marjan izgubila status B zone zaštite i prestala biti zaštićeno kulturno dobro. Nakon burnih reakcija javnosti konzervatori su se "smilovali" te Marjanu dali najniži status zaštite C i sveli ga na razinu kulturnog dobra od lokalnog značaja – istaknuli su u svome javnom obraćanju. Napomenuli su kako Maksimir od 1964. uživa status spomenika parkovne arhitekture.

 

– Zahvaljujući splitskim konzervatorima, na čelu s pročelnikom Radoslavom Bužančićem, Park šuma Marjan više nema niti dojučerašnji status kulturnog dobra B zone – poručili su iz Inicijative za Marjan.

Komentara 3

KA
Karizma
16:47 19.12.2011.

Strasni su ovi zgubidani.Sve rade samo da uguse svaku incijativu za investiciju i zaposljavanje.Tipicne komunisticke metode.U toj sumi drugovi mozes umrijeti zedan i gladan ako sa sobom nisi ponio paradajz i sendvic ili ako nema šiptara da prodaju krafne.Izgleda da drugovi vise vole vidjeti sirotinju da jeda paradajz na plazi nego nekog mocnog gosta da ruca u tom bar po slikama elitnom restoranu.Tako si daju vaznost i hrane egoizam.

K1
k1milica
19:18 19.12.2011.

ajmo cementa i asfalta gospodine koji se dere drzte lopova...druga

ST
sttipe
22:12 19.12.2011.

manjka mu mista za gradit uz more,pa mora na marjan!!!ja bi takve inicijative kažnjava s 20% imovine!!a plaćenike koji to odobravaju na psihijatriju ili u kamenolom posla..nek biraju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije