Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
rasistička ideja

Inicijativa radikala u Grčkoj: Krv bi donirali isključivo Grcima

Čelnik radikalne stranke Zlatna zora Nikolaos Mihaloliakos (1)
Reuters/Pixsell
12.07.2012.
u 21:01

Takva inicijativa razljutila je doktore i medicinske stručnjake koji su je proglasili nehumanom i rasističkom.

Inicijativa radikalno desne stranke Zlatna zora da Grci doniraju krv isključivo sunarodnjacima razljutila je doktore i medicinske stručnjake koji su je proglasili nehumanom i rasističkom, javlja Reuters.

Zlatna zora, koja je ostvarila značajan uspjeh na prošlomjesečnim izborima nakon što je obećala da će iz Grčke protjerati imigrante, polijepila je po Ateni plakate na kojima traži dobrovoljne darivatelje koji bi krv donirali isključivo Grcima kojima treba pomoć.

- Sve bočice krvi koje prikupimo bit će predane pacijentima koje mi odaberemo i nikome drugom- objavila je stranka u priopćenju, dodavši da pravo na odabir ne pripada samo članovima stranke nego svim dobrovoljnim darivateljima krvi. Stranka je navela kako je već uspijela stvoriti takvu banku krvi u državnoj bolnici u Ateni. Zdravstveni dužnosnici reagirali su kazavši da je to nezakonito, a iz bolnice su priopćili kako neće biti diskriminacije i da će poštovati sva pravila u svezi davanja krvi.

Jedan od najavećih liječničkih sindikata u Grčkoj proglasio je ideju sumanutom, neznavstvenom, ilegalnom i rasističkom, te je obećao da će učiniti sve da zaštiti proces darivanja krvi.

 

 

 

 

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Čitatelj300
Čitatelj300
21:32 12.07.2012.

Ti radikali su ništa drugo nego političari koji iskorištavaju bijes siromašnih da bi se dokopali fotelje a zapravo nisu ništa bolji od onih na vlasti, zapravo čak su i gori. Da su pobijedili na izborima Grčka bi bila izolirana kao Sjeverna Koreja...

DZ
dzukaficuka
06:32 13.07.2012.

I nemoj zaboraviti Katastrofulos da i LOPATA u ruke samo Grcima i da se prime rada a ne samo Zlice za papanje.Naj gore je kad Cigo postane rasista da mu se onj drugi susijed digne ovaj bi zavrsijo opet u Aziji

TO
Toni50
09:39 13.07.2012.

Nisu svi lukavi da se umiljavaju Euslaviji sa slanjem ogromnih količina krvi i organa za transplantaciju ( Prvi u eu po "daražljivosti"-humanosti ! Bože oprosti.. )

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije