Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
natječaji

HŽ prodaje zgradu u središtu Zagreba za 30,5 milijuna kuna

Zgrada HŽ-a
Foto: HŽ
16.04.2015.
u 07:15

HŽ Infrastruktura počela komercijalizirati svoje brojne nekretnine diljem Hrvatske

HŽ Infrastruktura krenula je u prodaju i zakup svojih brojnih nekretnina diljem Hrvatske.

Trenutačno je otvoren natječaj za prodaju zgrade od 2083 četvorna metra na najatraktivnijoj poziciji, na zagrebačkom Trgu kralja Tomislava, preko puta Glavnog kolodvora, kojoj je početna cijena 30,5 milijuna kuna. S obzirom na to da jedan kat te zgrade nije u vlasništvu HŽ Infrastrukture, u toj su se tvrtki odlučili na prodaju, a ne na najam.

U tijeku su i natječaji za zakup vile u Lovranu, hotela Dora u Zagrebu, a planira se dati u zakup i još jedna atraktivna zgrada u Zagrebu, površine 2500 četvornih metara, koja je smještena iz hotela Esplanade i u kojoj je sada dom zdravlja.

Predsjednica uprave HŽ Infrastrukture Renata Suša kaže da joj je cilj prihode od najma povećati 30 posto, a da su ih dosad povećali s početnih 30 milijuna kuna na 33,5 milijuna kuna. No cilj im je i dalje povećanje za deset milijuna kuna. Navodi i da je svaki mjesec 50-ak nekretnina u natječaju za zakup ili prodaju.

Prihode od nekretnina povećali su i poskupljenjem najma već postojećim zakupcima, a isto tako povećali su stanarinu korisnicima 1100 stanova u vlasništvu tvrtke, a koja je dosad prosječno iznosila sto kuna. Stanarina je povećana sto posto.

>> HŽ napokon postavlja rampu na prijelaz u Osječkoj u Dubravi

>> Pružne građevine: država ih ne smije imati, a nitko drugi ih ne želi

>> Stigle dvije ponude za prugu Dugo Selo – Križevci, nijedna nije dobra

Komentara 2

Avatar Neron
Neron
09:46 16.04.2015.

Hajdemo ovako: neka tvrtka posjeduje vilu u Lovranu, hotel u Zagrebu, barem dvije atraktivne zgrade u središtu Zagreba te 1100 stanova. Očito je vrlo uspješno kad višak zarađenog novca pretvara u nekretnine. To postaje još očitije jer te stanove iznajmljuje po 100 kuna mjesečno. A sada kontradikcija: riječ je o državnom gubitašu koji se bavi željeznicom, ne turizmom, nekretninama i sl. Tko je ovdje lud?!? Naravno da nisam za rasprodaju svega što je državno, ali zašto HŽ ne rasproda sve ono što mu nije potrebno za posao i vrati dugove (ili ih barem smanji), nego se to mora činiti novcem iz poreza? Kakve veze ima vila u Lovranu s postavljanjem ili održavanjem pruge?

DU
Deleted user
08:22 16.04.2015.

Ti jadnici na mozak i nesretnici ne znaju drugo nego samo prodavati i prodavati. Ali svaka nekretnina može se prodati samo jednom. Što onda kad se sve rasproda? Onda će valjda objesiti zube na klin.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije