Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUMNJIVE ODLUKE Tek što je završen, natječaj za domaći serijski program pobudio sumnje

HTV-u stigle pritužbe za namještanje natječaja

19.05.2008.
u 20:16

Nezadovoljne rezultatima prvog HTV-ova javnog natječaja raspisanog za domaći serijski program, čak su tri vanjske producentske kuće Prisavlju poslale prigovore. Doznajemo, riječ je o Fikciji Saše Runjića, Maxima filmu Damira Terešaka i Odeonu Mile Grisogone

– Mogu potvrditi da je stiglo nekoliko prigovora koje natječajno povjerenstvo sad ispituje – kazao je glasnogovornik HRT-a Ja1nos Römer. I dok Runjić nije htio ništa komentirati osim da za njega “natječaj još nije gotov”, Terešak je uvredljivim ocijenio to što ga je HRT proglasio poslovno nesposobnim samo zato što mu je prijava bila, kako je rekao, “minorno manjkava za popratnu dokumentaciju”.

– Moja tvrtka postoji već 16 godina i s HRT-om radim šest filmova u koprodukciji, što znači da im je sve o mom radu i mojoj tvrtki dobro poznato – rekao je Terešak. Do Grisogone nismo uspjeli doći. No neslužbeno se tvrdi da je natječaj namješten tako što se pogodovalo određenim projektima. Spominje se već stari projekt “Luda kuća”, čiji je producent mogao znatno sniziti troškove u odnosu na nove projekte. U toj seriji igra N. Gaćešić, a odbačena je ona s T. Filipovićem i R. Bašićem. Otpala je i serija koju je trebao režirati V. Brešan.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije