Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'NISAM DUŽAN NIKOME'

HSS: Dražen Pejaković dao ostavku nakon deset godina

Foto: Igor Soban/PIXSELL
18.01.2020.
u 13:18

Podsjetio je da je kao predsjednik izborne komisije, na skupštini HSS-a 2016. upravo on proglasio Krešu Beljaka predsjednikom stranke

Nakon 10 godina aktivnog stranačkog rada, član Glavnog odbora HSS-a, predsjednik glinskog HSS-a i član Županijske organizacije HSS-a u Sisačko-moslavačkoj županiji Dražen Pejaković dao je ostavku na članstvo i sve funkcije u toj stranci zbog neslaganja s politikom stranačkog predsjednika i čelništva.

Pejaković je izvijestio da je u nekoliko navrata izražavao neslaganje s politikom predsjednika i čelništva stranke pa se tako i na svibanjskoj sjednici Glavnog odbora HSS-a lani izjasnio protiv izlaska iz Europske pučke stranke (EPP) i izrazio rezervu prema ulasku u Amsterdamsku koaliciju.

Zadovoljan je s desetak godina članstva i doprinosa u HSS-u posebice jer se zauzimao za mnoge projekte i rješavanje životnih problema sugrađana u Sisačko-moslavačkoj županiji od podrške mladima i inovatorima do zaštite od poplava i projekata za graničnu policiju MUP-a.

Na prošlim lokalnim izborima smo se na koalicijskoj listi izborili za mjesto gradskog vijećnika. Pritom sam se zalagao za koaliciju HSS-a s konzervativcima HKS-a Ruže Tomašić s čijim članovima sam surađivao godinama, što nije odgovaralo nekim krugovima u stranci, rekao je.

Podsjetio je da je kao predsjednik izborne komisije, na skupštini HSS-a 2016. upravo on proglasio Krešu Beljaka predsjednikom stranke.

"Nisam stranku iskoristio, kao neki, za posao u državnoj upravi i tvrtkama, županiji ili raznim ustanovama i nisam nikome ništa dužan", dodao je.

Također, osudio je štetnu izjavu šefa HSS-a Kreše Beljaka u kojoj opravdava udbaške likvidacije.

Dosadašnjim kolegama u stranci poželio je uspješan rad te je najavio da će u Gradskom vijeću Gline rad nastaviti kao nezavisni vijećnik.

Ključne riječi

Komentara 7

DU
Deleted user
13:29 18.01.2020.

Od hss je ostala samo uspomena, ovo bljakovsko vodstvo nema veze s tradicijom, duhom i bilom naroda kojeg ta stranka misli da predstavlja.

Avatar Observer
Observer
14:37 18.01.2020.

Ako svi (pre)ostali clanovi podrzavaju Beljaka , to je sramotno !

BE
Beitsche1
15:40 18.01.2020.

Članovi HSSa su hrabri prek novina. A pred krešom ko zaliveni.. Zato vas i treba postrojavat kao Rega Dudeka...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije