Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sastanak

Hrvatski župani: Stanje u zdravstvu je neizdrživo

Tomislav Tolušić
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
03.12.2013.
u 14:17

Župani unutar Hrvatske zajednice županije zabrinuti zbog neučinkovite sanacije županijskih zdravstvenih ustanova od države, smatraju da se favorizira veliki gradovi Zagreb, Split, Rijeka i Osijek

Na redovitom sastanku Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija hrvatski župani su iskazali zabrinutost za sve lošijim stanjem u hrvatskom zdravstvu i neučinkovitim provođenjem procesa sanacije županijskih zdravstvenih ustanova od države.

- Daljnje gomilanje gubitaka, ugrozit će jednaku dostupnost zdravstvenih usluga u svim županijama i favorizirati stanovnike Zagreba, Osijeka, Rijeke i Splita iako svi građani plaćaju jednake poreze.
Uz problem sanacije, zahtjeva se i žurna izmjena Mreže hitne pomoći na području Zagrebačke županije, kažu iz Hrvatske zajednice županija.

U isto vrijeme župani su izrazili i svoje nezadovoljstvo i s ukidanjem podmjere ulaganja u sustave za navodnjavanje, koje Ministarstvo poljoprivrede nije uvrstilo u prijedlog Programa ruralnog razvoja.

- Takva odluka ministarstva imat će dugoročne negativne posljedice za razvoj hrvatske poljoprivrede i konkurentnosti ruralnih područja budući da se nepovratno gube sredstva iz EU fondova za koje županije imaju pripremljene projekte, tvrde hrvatski župani.

Inače, Hrvatska zajednica županija broji 20 županija te njihovih župana koji aktivno rade na promicanju ustroja regionalne samouprave te na poticanju i potpori ravnomjernog gospodarskog i društvenog razvitka svih županija. Predsjednik Hrvatske zajednice županija je župan Virovitičko-podravske županije Tomislav Tolušić (HDZ), a potpredsjednik župan Varaždinske županije Predrag Štromar (HNS).

Komentara 2

NV
novo vriijeme
19:25 03.12.2013.

Tako je to kada ispadaju kosti iz ormara, a nitko ne traži ubojicu hrvatskog zdravstvenog buđeta. Valjda se Ostojić osjeća kriv.

LI
list68
08:56 04.12.2013.

Doktor u Osječkoj bolnici na "abdominalnoj", pacijenta pošalje kući, rekavši da mu nije ništa, a pacijent, drugi dan, završi na operaciji u drugoj bolnici. I takvom doktoru povećati primanja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije