Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sustavi funkcioniraju bez kontrole

Hrvatski paradoks: Na papiru imamo dobre zakone, no u praksi se oni ne provode

17.09.2022.
u 20:21

Paradoks je zapravo da Hrvatska ima dobre zakone na papiru jer ti zakoni propisuju i najniže i najviše kazne, i kada se nekome i zbog čega izriču mjere opreza, a kada istražni zatvor, tko bi trebao kontrolirati, kako i kada izrečene zabrane i mjere opreza... No u praksi se ti zakoni, iz ovih ili onih razloga, mahom nedostatka ljudi, novca i prostora, nekad ne provode, a nekada su teško provedivi.

Komentara 4

DU
Deleted user
20:58 17.09.2022.

Autokrati i fašisti su uvijek voljeli krojiti zakone pa ih primjenjivati na drugima, danas im je digitalni nadzor građana mokri san. Vidim da u tome imaju svesrdnu podršku medija.

PH
Petarstijena-HR
20:54 17.09.2022.

Te kazne krivousuđa su smiješne i one su smijurija koja potiče nova kriminalna djela...Time potvrđuje te i da ste zemlja bezvlašća,neorganizirana i neozbiljna "država"...koja sliči na sirijski kalifat..

SL
slavenZadravec
20:56 17.09.2022.

Na žalost ti biblijsko-religijski patrijarharni narativi i vrijednosti o muškarcu koji je glava obitelji i koga se mora poštovati i slušati i danas uzimaju danak jer ih neki shvaćaju ozbiljno i pokušavaju silom provesti. Vjerovatno bi od malih nogu trebalo djecu jasno naučiti kako se u Bibliji radi o bajkama i kako njen vrijednosni sustav (s kažnjavanjem žena, kamenovanjima ...ili današnjim verzijama istih ) ne spada u 21. stoljeće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?