Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
znate li tko su?

Hrvatska prednjači u regiji: Imamo čak 260 multimilijunaša

euri
pixsell
16.06.2013.
u 11:29

Nedavna analiza World Wealth Reporta (WUWR) 2012-2013 pokazala je da je Hrvatska lider u regiji.

Nedavna analiza World Wealth Reporta (WUWR) 2012-2013 pokazala je da je Hrvatska lider u regiji kada su u pitanju multimilijunaši. Naime, procjenjuje se da se u Hrvatskoj nalazi 260 mutimilijunaša. Prema kriterijima WUWR-a, multimilijunaš je svatko čije bogatstvo iznosi više od 30 milijuna dolara.

U Srbiji je tek 90 multimilijunaša, u BIH 85, dok ih je u Crnoj Gori svega 21. Istraživaje jedne od najuglednijih svjetskih konzultantskih kuća za financijski sekstor Boston Consulting Group pokazalo je da ukupno bogatstvo privatnih domaćinstava u svijetu u 2012. godini iznosio je 135,5 bilijuna dolara.

Bilježi se porast od 7,3 posto, a najviše novih bogataša dolazi iz Istočne Europe, Latinske Amerike i azijsko-pacifičke regije. U kategoriju ultramilijunaša, onih čije bogatstvo iznosi više od 100 milijuna dolara, spada 13,8 milijuna ljudi.

>>Najimućniji Hrvati bogatiji i od arapskih kraljeva nafte

>>Milijarder Ivica Todorić predvodi listu najbogatijih Hrvata

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije