Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prosvjed

Homoseksualci Papu u Barceloni dočekuju masovnim ljubljenjem

pride
Marko Lukunić/Pixsell
02.11.2010.
u 09:07

- Nadamo se da će doći puno parova koji će se dvije minute ljubiti pred Papinim očima, rekla je jedna od organizatorica prosvjeda Marylene Carole.

Homoseksualni aktivisti ovoga će vikenda u Barceloni održati prosvjed ljubljenjem kojim će dočekati papu Benedikta XVI. Organizatori su pozvali sve istospolne parove da 7. studenoga izađu na ulicu i ljube se dok Papa bude dolazio prema crkvi Svete obitelji u kojoj će održati svetu misu.

- Nadamo se da će doći puno parova koji će se dvije minute ljubiti pred Papinim očima, rekla je jedna od organizatorica prosvjeda Marylene Carole. Dodala je da će se nakon dvije minute ljubljenja svi razići kao da se ništa nije dogodilo.

Kako piše AFP, gay aktivisti su na ljubljenje pred Papom pozivali putem Twittera i Facebooka. Iako je Facebook već dva puta zabranio grupu kojom se pozivalo na prosvjed, ona je ponovno aktivirana.

- Ovom akcijom želimo iskazati nezadovoljstvo institucijom koja je protiv seksualnih i emocionalnih prava mnogih ljudi koji ne prakticiraju isključivo reproduktivni seks te onih koji se ne vole na način koji im Crkva određuje, rekla je Carole.

Organizatori očekuju najmanje 300 sudionika.

Komentara 86

KN
knjižničarka
12:48 02.11.2010.

Heh, vi ste svi pederi (karakterno, ne kao seksualna orijentacija) jer doma drkate na žene koje se ljube. Kako li je lako biti samodopadan kad pripadaš većini koju nitko ne maltretira.

OB
-obrisani-
13:04 02.11.2010.

02.11.2010. u 12:52h MagicSerb je napisao/la: billybull, \"peder\" je srpska reč za Hrvata. Prema tome, ne izmišljaj da je to hrvatska reč. ++++++++++++++++++ Otkud vama srpska riječ,kad srbi ne postoje od kraja 17st. ( 1690g).

AD
adrian1
09:49 02.11.2010.

odlična ideja! Mogli bi i Hrvati ovako dočekati papu!!! Ionako nikakva korist od njega, samo višemilijunska šteta... Da parafraziram homofobe \"Vjerujte u svoja 4 zida, nemojte nas ostale maltretirati ružnim prizorima!\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije