Naslovnica Vijesti Hrvatska

HDZ 'politikantima iz Mosta': Plenković nije Domovinski rat nazvao 'nekim sukobima'

Iz HDZ-a kažu da se Plenković u tom dijelu govora na Dubrovnik Forumu nije referirao na Domovinski rat, već na kontekst oružanih sukoba na Kosovu"
05. rujna 2018. u 23:09 58 komentara 4029 prikaza
Andrej Plenković
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL

HDZ je večeras najoštrije odbacio "zlonamjerne manipulacije i politikantska podmetanja" Mosta da je premijer Andrej Plenković za svog govora na Dubrovnik Forumu "događaje iz Domovinskog rata nazvao nekim sukobima", poručivši kako se Plenković referirao na kontekst oružanih sukoba na Kosovu, a ne na Domovinski rat.

nestabilnost regije Američki diplomat: Prekrajanje granica na Balkanu je loša ideja

"Najoštrije odbacujemo zlonamjerne manipulacije i politikantska podmetanja da je predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković tijekom svog govora na Dubrovnik Forumu ,,događaje iz Domovinskog rata nazvao nekim sukobima”,  ističe se u priopćenju HDZ-a.

Navode i da se predsjednik Plenković, što je svakome dobronamjernom jasno, u tom dijelu govora na Dubrovnik Forumu nije referirao na Domovinski rat, već na kontekst oružanih sukoba na Kosovu".  Pri tome je, dodaju,  gore navedena činjenica tim jasnija jer je na toj međunarodnoj konferenciji u Dubrovniku sudjelovao i kosovski premijer Haradinaj, s kojim je Plenković održao radni sastanak dan prije.

HDZ naglašava kako predsjednik HDZ-a i Vlade pri svakome javnom nastupu, bilo na međunarodnoj ili domaćoj sceni, kada god se otvori tema Domovinskog rata, ističe jasan stav i jedinu povijesnu istinu - Republika Hrvatska bila je žrtva velikosrpske agresije Miloševićevog režima, a zahvaljujući hrvatskim braniteljima i zajedništvu hrvatskog naroda obranjena je, oslobođena i stvorena moderna hrvatska država.

Marija Pejčinović Burić pitanje stabilnosti Pejčinović Burić: Hrvatskoj je neprihvatljiva ideja razmjene teritorija Kosova i Srbije

"Pokušajem privlačenja kratkotrajne medijske pozornosti na bjelodanim podvalama, politikanti iz Mosta još jednom demonstriraju da su pravi demagozi i bukači bez ikakvog sadržaja", stoji u priopćenju HDZ-a.

Savjet za branitelje Mosta NL poručio je u sijedu kako smatra skandaloznom i neprihvatljivom izjavu premijera Andreja Plenkovića "koji je na Dubrovnik Forum 2018. govoreći o Domovinskom ratu rekao da je 'Važno zadržati stabilnost i paziti da se neki sukobi koji su ovdje postojali 15, 20, 25 godina više nikada ne otvore'". Premijera poziva da objasni hrvatskoj javnosti, a posebno obiteljima poginulih, nestalih i svim stradalnicima Domovinskoga rata o kakvim se to “nekim sukobima” radi.

Pogledajte video Junckera kako šalje puse Plenkoviću:

[video: 22315 / Juncker šalje puse Plenkoviću]
HGSS
Na visini zadatka
Proveo sam jutro s pripadnicima HGSS-a, evo zašto ih još više cijenim

A1 izdvaja za Vas

 • Deleted user:

  Zaista mi nije jasan Plenkijev grijeh što je u mnoštvu sukoba devedesetih neke sukobe nazvao "nekim sukobima"? Čime se vi bavite, oporbo? Pa, zar ne vidite da osim što pucate u prazno i vrijeđate ispadate i komični.

 • Avatar puky
  puky:

  Niti jedna Vlada RH nije za branitelje napravila koliko je ova a ministar Tomo Medved najbolji je na toj dužnosti od svih njegovih prethodnika. Cijela ova sekta MOST nema ratnih dana koliko imamo ministar Medved i ja a gdje su ... prikaži još! još tisuće i tisuće naše braće članova HDZ-a koji smo prvi stali na branik Domovine.

 • Avatar DveriBG
  DveriBG:

  Za nepismene i za polupimene , za demagoge i lazljivce , Sukobi na Kosovu poceli su puno prije domovinskog rata. Plenkovic je opet u pravu, jedan od rijetkih sto uvijek govore istinu.