Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bespovratna pomoć

HDZ: Neka se ministar gospodarstva javno ispriča

Ivan Vrdoljak, portal
Igor Kralj/PIXSELL
04.09.2013.
u 12:05

- Ako uzmemo u obzir da se na natječaj prijavilo 358 tvrtki, dolazimo do zaključka da je gospodarstvu umjesto pomoći, nesposobna Vlada uzela više od pet milijuna kuna - navodi HDZ-ov Soldo.

HDZ traži da se ministar gospodarstva javno ispriča jer je obeštetio poduzetnike koji su aplicirali na javni natječaj za potpore prerađivačkoj industriji, a koji je raspisan prema starom Zakonu o državnim potporama. Natječaj je objavljen u svibnju, a u međuvremenu je na snagu stupio novi zakon koji u svojim odredbama navodi kako se \"obustavljaju svi postupci započeti prema odredbama starog zakona\".

Kao uvjet za prijavu za projekt bespovratne pomoći hrvatskom gospodarstvu kroz Operativni program potpora sektorima prerađivačke industrije u iznosu od 120 milijuna kuna, uz brojne potvrde čije se izdavanje naplaćuje, navodi u svojem priopćenju Goran Soldo, tajnik Nacionalnog odbora za gospodarstvo HDZ-a, te poslovni plan izrađen od strane educiranih ljudi, trošak prijave na natječaj iznosio je oko 15.000 kuna.

- Ako uzmemo u obzir da se na natječaj prijavilo 358 tvrtki, dolazimo do zaključka da je gospodarstvu umjesto pomoći, nesposobna Vlada uzela više od pet milijuna kuna dok je dio novca namijenjen za pomoć industriji očito potrošen na pompoznu medijsku najavu neostvarenog projekta - navodi HDZ-ov Soldo.

Odlukom ministra gospodarstva 17. srpnja je natječaj bez ikakvog objašnjenja u potpunosti poništen, iako se očekivalo da će do toga datuma već biti objavljeni rezultati evaluacije, nastavljaju u svojem priopćenju članovi HDZ-ova Nacionalnog odbora za gospodarstvo.

Objava poništenja natječaja, za razliku od pompoznih najava, objavljena je samo u Narodnim novinama i na web stranicama spornog ministarstva, dok nitko od prijavljenih nije ni obaviješten o tome.

>>Hajdaš u minusu, Vrdoljak zaradio 853 milijuna kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije