Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dani plesa

Hasanbegović podržao ideju o festivalu baleta u Slavonskom Brodu

Zlatko Hasanbegović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
24.02.2016.
u 12:57

Riječ je o središnjem programu 13. Dana plesa posvećenih 100. godišnjici rođenja najveće hrvatske primabalerine Mije Čorak Slavenske u Slavonskom Brodu

Slavonski Brod od iduće bi godine trebao biti domaćin i organizator festivala baleta, u sklopu kojega bi u četiri večeri nastupila četiri hrvatska narodna kazališta. Ideju je podržao ministar kulture Zlatko Hasanbegović, ali i ravnatelji nacionalnih baleta iz Zagreba, Osijeka, Splita i Rijeke, koji su se prvi put u povijesti zajedno okupili na jednom mjestu – Gala večeri hrvatskih plesnih ansambala. Riječ je o središnjem programu 13. Dana plesa posvećenih 100. godišnjici rođenja najveće hrvatske primabalerine Mije Čorak Slavenske u Slavonskom Brodu. 

– Sa svoje strane dajem punu podršku festivalu baleta. Međutim, o nekim konkretnim stvarima moći ćemo razgovarati tek nakon što u prvom tjednu ožujka bude završen proračun za kulturu – rekao je ministar Hasanbegović. Ideja bi treba zaživjeti već od iduće godine, kada se popravi pozornica brodske Kazališno-koncertne dvorane Ivane Brlić-Mažuranić.

>> 'Jedina istinska pobjeda u 20. stoljeću je ona u Domovinskom ratu'

Komentara 3

DB
dbilic78
15:22 24.02.2016.

Mama mia meni bi to bilo predivno za gledati, j... te sto se nije slikao sa slovom U vec u kapi regularne Hrv vojske

Avatar babas
babas
14:07 24.02.2016.

Napokon pravi čovjek na čelu ministarstva kulture,bravo Hasanbegoviću!

Avatar mama mia
mama mia
13:55 24.02.2016.

Bilo bi ga lijepo vidjeti kako pleše balet labuđe jezero u dimnjačarskom odjelu s kapom na kojoj je slovo U

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije