Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKON SJEDNICE ODBORA

Hajdaš Dončić: Mislim da je napad 2020. bio čin pojedinca, nisam vidio stranke da pozivaju na oružje

Zagreb: Siniša Hajdaš Dončić o Nacionalnom planu oporavka
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
Autori: Vecernji.hr, Hina
02.02.2022.
u 16:08

Ulazimo u ekonomsku krizu, 23 posto Hrvata je izloženo siromaštvu i znamo da tada cvjeta radikalizam - kazao je

Siniša Hajdaš Dončić (SDP) komentirao je današnji sastanak Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost, nakon koje je Plenković kazao kako su se ''svi složili da je napad na Banske dvore 2020. bio teroristički i neprihvatljiv čin''.

- Sazvao sam sjednicu da vidim imaju li institucije povjerenje premijera Plenkovića. Ne slažem se s njim, ali je premijer i ako on iskazuje sumnju u izvješća, dužnost je Odbora da se ispitaju dionici. Ključna je bila rečenica objave na društvenim mrežama. Zaključci su usvojeni, ali će biti izdvojenih mišljenja, neki od nas se djelomično nisu složili s mišljenjem - kazao je. 

- Ono što mogu reći je da nije stvar samog istraživanja, već je ključno da li je pojedinac bio sam ili je zapravo dio neke društvene mreže. Tu smo imali mišljenja za koja sam ja htio da se razjasne - dodao je. 

Hajdaš Dončić smatra kako je incident bio čin pojedinca, a kaže da nije siguran zašto je Plenković objavio zaključke sjednice koji su 'tajni'.

- Ja ne znam zašto je on to rekao, ja to ne želim reći jer je većina podataka klasificirana. Zaključak koji sam ja predložio nije usvojen, zaključak koji je usvojen će reći vladajuća većina - kazao je. 

- Mi smo razgovarali samo o desnom ekstremizmu. Sve političke stranke na desnom spektru, ja kod nijedne stranke nisam vidio poziv na oružje, ali on postoji u Hrvatskoj. Ulazimo u ekonomsku krizu, 23 posto Hrvata je izloženo siromaštvu i znamo da tada cvjeta radikalizam - kazao je. 

- Vi ne možete ljude koji imaju pravo na svoje mišljenje optuživati na nešto što oni ne traže. Ja možda griješim, ali ja nisam vidio da političari pozivaju ljude na oružje - dodao je. 

Ima li Plenković povjerenje institucija, Hajdaš Dončić je kazao: 

- To pitanje za njega. Ja sam zadovoljan sa izvješćem SOA-e, MUP-a i DORH-a. Država koja nema političku stabilnost i institucije, to nije dobro društvo - kazao je. 

>> VIDEO Bulj u Sabor došao s kutijom jaja: 'Predsjedniče, ne morate zvati stražu. Nije terorizam'

Član odbora Željko Sačić (Hrvatski suverenisti) izjavio je da je nezadovoljan napustio sjednicu nakon prve točke na temu napada na Banske dvore jer se nije složio sa zaključkom koji je predložio predsjednik odbora Siniša Hajdaš Dončić (SDP).

Ostao sam zatečen jer je rasprava išla u drugom smjeru, a Hajdaš Dončić je predložio zaključak prema kojem se jedan suludi teroristički čin želi jednostrano zaogrnut u ruho desnice i desničarskog radikalizma, izjavio je Sačić.

„Oni su našli da je to razlog, povod i motivacija i da treba cijelu jednu političku scenu na taj način zagaditi i kod hrvatske javnosti staviti odgovornom za jedno osuđujuće kriminalno djelo”, kazao je Sačić u pauzi sjednice između dvije točke.

Komentara 3

PP
plavac plavi
22:58 02.02.2022.

Siniša Hajdaš djevojački Dončić, ja sam siguran da je na djelu lijevi ekstremizam!! Na Banske dvore je pucao lijevi ekstremist!!

Avatar Cohen
Cohen
17:30 02.02.2022.

Gdje se tu uklapa postrojavanje i stupanje centrom grada Prve dragovoljačke bojne za vrijeme protestnog skupa protiv anti-covid mjera na Trgu bana Jelačića u studenom 2021. ? Proglasiom pozivali pripadnike vojske i policije da im se pridruže. U čemu? Grljenju svih sa svima, valjda. Ziher maslo krajnje ljevice.

SV
Sveznadar
16:42 02.02.2022.

Šatoraši i plinske boce su dio HDZ folklora. A stotine lopova od ministara do najmanjih dijelova vlasti su ukras najkorumpiranije zemlje EU. Ovaj " krik" je teroristički čin. To je pravedno HDZ poimanje ustrojstva države.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije