Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Tu je njihov dom

Gušterice zaustavile najveći željeznički projekt u Njemačkoj

gušter
Marko Jurinec/PIXSELL
13.04.2016.
u 00:20

Deseci tisuća livadnih gušterica mjesto na kojem bi trebao prolaziti veliki željeznički tunel smatraju svojim domom.

Radovi na izgradnji najmodernije dionice željezničke pruge u blizini Stuttgarta, one između Wendlingena i Ulma, trebali su biti u punom jeku, no zasad ništa od toga.

Najveći željeznički projekt u Njemačkoj zaustavile su – livadne gušterice. Kako pišu tamošnji mediji, deseci tisuća livadnih gušterica mjesto na kojem bi trebao prolaziti veliki željeznički tunel smatraju svojim domom, a s obzirom na to da je riječ o zaštićenim životinjama, troškovi premještanja su astronomski. Prema posljednjem izračunu, premještanje samo jedne životinje stoji oko 4 tisuće eura.

Gušterice se također ne smiju seliti u vrijeme razmnožavanja pa tako graditeljima ostaju dvije opcije – preseljenje u kolovozu ili postavljanje plastične podloge koja bi ih trebala natjerati da odu sami. 

>>Gušter koji izbjegava stres osvojio mališane

>>Ima li zaista života na Marsu: Gušter na fotografijama NASA-e?

Komentara 4

KS
krao_sam
08:16 13.04.2016.

za sta su se te gusterice borile

AD
adrian1
08:16 13.04.2016.

dajte ih hrvatima, napraviti će gulaš

CI
cinbenik
05:48 13.04.2016.

Preseljenje,zamjena teritorija i 200 bogatih gusterica,kao i prodaja Hrvatima odnjista vjekovnih u B Posavinu. Bez najbade,nije za upirediti odnos Hrvata i gusterica.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije