Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dobra vijest

Gudovac: Jakovina obradovao najavom isplate poticaja

gudovec, jakovina (1)
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/7
23.03.2012.
u 14:29

Otvarajući 15. Proljetni sajam poljoprivrede, gospodarstva i obrtništva ministar Tihomir Jakovina potvrdio je da je već sve dogovoreno s državnom riznicom te da će u idućih 15-ak dana poljoprivrednicima novac sjesti na račun

– Stojimo iza onoga što smo obećali, da ćemo pomoći poljoprivrednicima u proljetnoj sjetvi ne čekajući krajnji zakonski rok za isplatu, i mogu potvrditi da je dogovoreno s državnom riznicom i ministrom financija Linićem da već od ponedjeljka kreće isplata poticaja – kazao je ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina otvarajući 15. Proljetni sajam poljoprivrede, gospodarstva i obrtništva u Gudovcu pokraj Bjelovara.

Jakovina je najavio da je riječ o prvoj tranši, točnije o iznosu od gotovo milijardu kuna koji će u idućih 15-ak dana završiti na računima hrvatskih poljoprivrednika. Preostali dio poticaja, potvrdio je, poljoprivrednici bi trebali dobiti do kraja šestog mjeseca. Čestitajući organizatorima sajma na odlično odrađenom poslu, ministar je kazao da je Gudovački sajam postao prepoznatljiva manifestacija ne samo u Hrvatskoj nego i šire te da je sve očitije da preuzima primat u regiji.

Proljetni sajam okupio je oko 380 izlagača iz svih krajeva Hrvatske i desetak zemalja Europe. U tri dana sajmovanja moći će se vidjeti najnovija dostignuća u poljoprivrednoj mehanizaciji, strojevima i opremi, ali i nabaviti sav potreban repromaterijal za iduću proljetnu sjetvu. I ovog puta sajam će imati i edukativni karakter te će na njemu biti održan čitav niz stručnih predavanja, radionica i okruglih stolova od kojih posebno treba izdvojiti predavanja partnera iz Republike Češke koji će govoriti o svojim iskustvima ulaska u Europsku uniju. U tri dana organizatori očekuju oko 30.000 posjetitelja.

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije