Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VENEZUELA

Guaidoa dočekale brojne pristaše: 'Mobilizacija se nastavlja!'

Juan Guaido
Foto: Reuters
1/4
04.03.2019.
u 19:42

Nakon desetak dana provedenih u zemljama Južne Amerike političar Juan Guaido, koji se proglasio predsjednikom i kojeg je priznalo 50-ak zemalja, vratio se u Venezuelu.

Oporbeni venezuelski političar Juan Guaido vratio se u ponedjeljak u Venezuelu gdje ga je dočekala oduševljena gomila pristaša, ali i odbor za doček sastavljen od europskih i latinoameričkih veleposlanika kako bi mu zajamčili sigurnost.

"Svjesni smo rizika kojima se izlažemo, to nas nije kočilo: ovdje smo, u Venezueli, jači nego ikada prije. Nastavljamo na ulicama. Mobilizacija se nastavlja", poručio je Guaido napuštajući međunarodnu zračnu luku u Caracasu.

Guaidoa, koji se 23. siječnja samoproglasio privremenim predsjednikom, priznalo je oko 50-ak zemalja. Kada je napustio zemlju obećao je da će se vratiti "usprkos prijetnjama". Naime, prijeti mu moguće uhićenje jer se nije obazirao na zabranu napuštanja venezuelskog teritorija.

Washington je po njegovom povratku u Venezuelu poručio da je spreman na "brzu reakciju" u slučaju "prijetnji, nasilja ili zastrašivanja"

"SAD daje najveću važnost povratku u Venezuelu Juana Guaidoa u potpunoj sigurnosti", napisao je na Twitteru američki potpredsjednik Mike Pence.

"Svijet motri - prijelaznom predsjedniku Guaidou mora biti omogućen povratak u Venezuelu u potpunoj sigurnosti", dodao je Pence.

Teorijski, Guaido, kao predsjednik Narodne skupštine, uživa parlamentarni imunitet, no postoji rizik od uhićenja zbog kršenja zabrane o izlasku iz zemlje. Guaido je proveo 10-ak dana u Kolumbiji.

Indija napala militante u Pakistanu

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar crvenikartonzbogistine
crvenikartonzbogistine
20:55 04.03.2019.

Ovaj slucaj u Venezueli kojoj je opljackano zlato i 345 milijardi dollara slican je scenariju Sirijskog rata.

MP
miroslav.petkovic.7564
20:19 04.03.2019.

Disi se ti Guido izgubija! Izgleda puklo se ko tikva.

AA
aabbcc
20:49 04.03.2019.

U cijelom svijetu ima oko 50-ak Drzava koje uvazavaju da se predsjednik Drzave moze sam izabrati i sebe predsjednikom proglasiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije