Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
netočan naziv

Pogreška na natpisu helikoptera hitne pomoći uklonjena je već prvi dan

omišalj helikopter
Foto: Goran Kovacic/pixsell
1/5
12.10.2015.
u 17:21

Na fotografijama od 11. rujna, a i na danas snimljenima, natpis je točan: Hitna medicinska služba Hrvatska.

Neki su mediji prenijeli fotografije prvih helikoptera hitne medicinske pomoći koji su počeli s radom prošloga mjeseca iz baze na otoku Krku, a na kojima je vidljiva pogrešno napisana riječ Hrvatska. S obje strane Eurocoptera EC135 u okruglom logotipu piše “Hitna medicinska služba Hrvastka”. Međutim, u prometu nisu helikopteri s takvim natpisom jer su ga na vrijeme ispravili.

– To su fotografije od 8. rujna, tada je talijanski partner doista pogreškom stavio natpis s krivo napisanom riječi. Odmah smo reagirali i natpis je ispravljen, što dokazuju fotografije snimljene već 11. rujna – kažu nam u Ministarstvu zdravlja.

Doista, na fotografijama od 11. rujna, a i na danas snimljenima, natpis je točan: Hitna medicinska služba Hrvatska.

Ministarstvo zdravlja je, podsjetimo, pokrenulo pilot-projekt koji će trajati četiri mjeseca, a kojim je s polazištem na Krku i na Braču organiziran sustav Hrvatske helikopterske hitne službe. Građanima i turistima koji su na otocima i prometno teško dostupnim ruralnim sredinama na taj se način omogućuje pravodoban pristup bolnicama.

Komentara 6

Avatar mirica19
mirica19
19:41 12.10.2015.

Ovakve se stvari doista mogu dogoditi samo kod nas...

Avatar Kroettelsfrkatsch
Kroettelsfrkatsch
17:55 12.10.2015.

Slučajna greška? Ma nemoj....

Avatar Pravednik80
Pravednik80
20:17 12.10.2015.

Tko je dobio natječaj za ovu naljepnicu? Tko je to odobrio, tko je to napravio i na kraju tko je to uopće zalijepio? Netko odgovarati mora. Ali ne bude. Naravno. No, budu odgovarali nakon studenog i izbora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije