Naslovnica Vijesti Hrvatska

Gradonačelnica Supetra: Ne sjećam se da je Janica Kostelić bila fizički napadnuta

- To je bio emotivan trenutak za sve nas, u tom trenutku trebalo je reagirati. Uopće nisam imala dvojbe oko svoje reakcije, meni je to bila reakcija jednog normalnog čovjeka - rekla je Ivana Marković
12. lipnja 2019. u 20:11 100 komentara 18792 prikaza
Ivana Marković
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Kako drugačije reagirati nego ovako kako sam ja postupila - rekla je danas supetarska gradonačelnica Ivana Marković koja je zabranila odigravanje Torcida kupa nakon što je u njenom gradu došlo do brutalnog napada na sezonske radnike.

IVANA MARKOVIĆ Tko je gradonačelnica Supetra koja je odbila financirati Bleiburg i zabranila Torcida kup

Marković je večeras na televiziji N1 rekla kako je bez razmišljanja znala što treba napraviti nakon napada na momke i djevojke koji su, kako je rekla, tamo došli zaraditi za kruh. Rekla je da je osjećala sram što se to dogodilo u njenom gradu.

- To je bio emotivan trenutak za sve nas, u tom trenutku trebalo je reagirati. Uopće nisam imala dvojbe oko svoje reakcije, meni je to bila reakcija jednog normalnog čovjeka. Kakva smo to država postali ako normalna reakcija postane takva senzacija? - rekla je.

Marković je rekla kako je najtužnije od svega da je turnir humanitarnog karaktera, što je nespojivo s tim groznim činom.

Na prozivke iz Torcide da im gradonačelnica nije dozvolila oslikavanje grafita posvećenog stradanju Vukovara u Domovinskom ratu Marković je rekla da je to trebalo biti u dijelu zaštićene kulturne jezgre u objektu koji nije vlasništvo grada.

Dubrovnik, ilustracija Novi incident? 'Imaš 24 sata da napustiš Dubrovnik': Sezonca iz Trebinja dočekali s fantomkama na glavi?

- To je kao da vam padne na pamet da ćete na zidu Dioklecijanove palače raditi grafit - rekla je Ivana Marković.

Istaknula je da Torcida u Supetru ima jedan od najdužih grafita u Supetru i da su se svi grafiti obnavljali prije godinu dana te da nije bilo nikakvih problema. Dodala je i da ide na utakmice Hajduka i prati ga, ali da u tome nije bit.

- To što je netko pripadnik neke skupine ne može biti plašt da se nekoga napada bez razloga - rekla je Ivana Marković, koja smatra da postoji tiha većina koja šuti i sve to skupa gleda.

Na pitanje zašto ovakve reakcije nije bilo kad su navijači na Braču vrijeđali Janicu Kostelić rekla je da se ne sjeća da je u tom slučaju bilo fizičkog nasilja. Rekla je da je i sama u svom poslu doživjela svakakve prijetnje.

VIDEO Bešćutan napad: Prišli mladiću, nokautirali ga pa pobjegli, morao na operaciju:

VISERA
EU FONDOVI
Inovacije: Radimo na razvoju robota koji će mnoge poštedjeti zamornog pretipkavanja podataka
  • juma:

    Jedno je Janica. Tada se moglo presutjeti, jer je Janica hrvatska sportska legenda, mada svi znamo da se sutnja zapravo tumaci kao odobravanje. Sada su osokoljeni huligani dirnuli u one koje ne smiju i jasno je da je gradonacelnica reagirala, ... prikaži još! jer sada se ne radi o Janici, nego o ugrozenoj manjini. Narod je jednom rekao: "Zanjes ono sto si posijao"- izreka koja bi odlicno pristajala gospodji gradonacelnici.

  • altruist:

    Drugarica odobrava napad na zene ako su domoljubne. Opravdan napad na nemocne, kako poznata ideologija!

  • Deleted user:

    seksizam može,vrijeđanje "purgerice" može. Koliko mi je poznato bilo je i pokušaja da se auto baci u more,a to je fizički napad. Gospođa gradonačelnica je samo malo prenadrazena na jednu manjinu. Sramotna relativizacija.