Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Gradi se novi proizvodni pogon, a zapošljavat će se i novi radnici

06. studenoga 2008. u 17:53 157 prikaza

Izgrađena nova sirana kapaciteta posiravanja 20 tisuća litara mlijeka, obavljena cjelovita reparacija starih strojeva u pogonu za proizvodnju maslaca, nabavljena nova linija za proizvodnju jogurta… dio je investicija realiziranih u protekle tri godine u županjskoj mljekarskoj industriji Novi Domil.

U tom je razdoblju zaposleno i 40 radnika, te ih je trenutačno 101, a težit će zapošljavanju 130 ljudi koliko je mljekara imala prije stečaja. Inače, najkrupnije ulaganje je izgradnja i opremanje pogona za proizvodnju vrhnja i jogurta te vrhnja za maslac, u što je uloženo šest milijuna kuna.

– Kada nas je kupila Vindija, proizvodili smo 12 ili 13 artikala, a danas s naših proizvodnih traka silaze 22 komercijalna proizvoda i tri proizvoda za Vindiju. Na tržište će uskoro izaći i novi proizvodi poput posnog i polumasnog sira od 250 grama i mileram, a u pripremi su i proizvodnja vrhnja u čašicama te punjenje tekućeg jogurta – kaže direktor mljekare Nikola Lučić.

Ulaz mlijeka u mljekaru, kaže Lučić, u stalnom je porastu što omogućava širenje proizvodnje. Ove je godine zaprimljeno 110.000 litara od čega je 60 posto prerađeno u Županji, a ostalo u Varaždinu. MI Domil je, podsjetimo, nakon bankrota Županjske banke završio u stečaju, a Vindija ga je preuzela prije pet godina i nastavila proizvodnju. (zž)


Zagreb: Predstavljen šesti međunarodni turnir u hrvanju Zagreb Open Grand Prix 2019
'SVI SMO PLAKALI'
Prije 14 dana izgubio sestru pa napravio podvig života: 'Sve bih dao da je ona živa'
CVH
CVH
Naučite kako samostalno obaviti pregled motocikla i dođite na besplatnu provjeru tehničke ispravnosti