Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koprivnička vojarna

Grad Koprivnica dobiva bivšu vojarnu vrijednu 100 milijuna kuna

'pod 04 02 2008....koprivnica vojarna nece bit studentski kampus....koprivnica snimio: josip maljak'
'josip maljak'
20.11.2010.
u 18:20

Realizacija velikog projekta morat će početi u roku od tri godine. Zauzvrat, Grad će državi morati sagraditi i darovati zgradu Palače pravde

Vlada je na svojoj jučerašnjoj sjednici prihvatila prijedlog odluke o prijenosu napuštene vojarne Ban Krsto Frankopan, vrijedne 100 milijuna kuna, u vlasništvo Koprivnice radi gradnje sveučilišnog kampusa i druge jave namjene.

Veliki planovi

– Time su stvoreni preduvjeti da se Koprivnici osigura novi razvoj i da je postane mali grad s najvećom kvalitetom života u Europi – kazao je gradonačenik Zvonimir Mršić. Otkrio je i kako je tekst odluke usuglašen još prije mjesec dana, no morao je proći Vladinu proceduru, a za to vrijeme već se krenulo u pripreme i pregovore s nekim fakultetima. Tako postoji mogućnost da se u Koprivnici već sljedeće godine otvori studij PBF-a, a pisat će se i kurikulumi za potpuno nove studije koji su traženi u Europi.

Pregovori su trajali godinama, a Mršić naglašava kako će sada trebati mnogo znanja, strpljenja i novca da se projekt realizira. Gradsku vlast čeka mnogo posla. Projekt bi mogao koštati 100-tinjak milijuna eura, a novac će se tražiti i u europskim fondovima.

Za početak, najavljuje Mršić, u prostor vojarne preselit će se arhiv, depo knjižnice i vatrogasci, čime će se u sadašnjem vatrogasnom domu otvoriti prostor za brojne udruge.

No, Mršić upozorava kako se ništa neće dogoditi preko noći. Prema Vladinoj odluci, realizacija projekta kampusa mora početi u roku od tri godine od zaključenja ugovora o prijenosu vlasništva. Navodi se i kako će taj ugovor sadržavati odredbu o zabrani otuđenja prenesenih nekretnina.

Vladini uvjeti

Vlada je postavila i uvjete koje Koprivnica zauzvrat mora ispuniti. Do kraja 2012. godine mora se izgraditi Palača pravde površine 2500 metara četvornih i omogućiti državnoj vlasti da je odmah koriste, a do kraja 2015. godine Grad zgradu mora prenijeti u vlasništvo države bez naknade. Usto, Vlada nalaže i da se sporazumno raskine predugovor o kupoprodaji nekretnina sklopljen s Državnom geodetskom upravom, te da Grad u državni proračun uplati 1,6 milijuna kuna primljenih od geodeta.

Ključne riječi

Komentara 3

SD
SD
07:37 21.11.2010.

Bolje i to nego da to propada...Malo mi je glupo za vjerovat da će Grad uspjet dovući toliko nastavnog kadra..Pa za to treba mnogo ekipe sa dr.sc titulama koje se ne stiču za 5-6 godina nakon studija, nego 3x tolko godina.... Malo se bojim da će to biti bacanje novca....ali dobro, vrijeme će pokazati...

VI
vidovit
08:09 21.11.2010.

Sve je to ok!Samo kako stvari sada stoje jedinu korist od tih školovanih ljudi imat če Europa.Zato tražite iz njihove kase novac čim više tim bolje.

Avatar pretorijanac
pretorijanac
13:33 21.11.2010.

Zanimljivo je da stalni sumnjičavi, dežurni kritičari, prije svakog dosadašnjeg gradskog projekta \"liju žuč\" na Mršića i ekipu ......a kada se projekti uspješno realiziraju onda smo svi tu da primamo pohvale....pustite ga nek radi svoj posao na dobrobit Koprivnice i koprivničanaca, znanja ima, viziju ima a građani grada nisu slijepi....znati će ga oni nagraditi ili kazniti na izborima. Zato psssst!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije