Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POSJET KOPRIVNICI

Josipović: Podravka će s novom upravom izaći iz krize

josipovic
Marijan Šušenj/Pixsell
06.04.2010.
u 12:43

Josipović je u razgovoru s predsjednikom uprave Borisom Garajem doznao da Hartmannova tvornica u Mađarskoj od MOL-a kupuje isti plin po znatno nižoj cijeni.

Predsjednik Ivo Josipović, nakon cjelodnevnog obilaska Koprivnice, posjetio je općinu Kalinovac. Obišao je Rasco, tvornicu komunalne opreme koja proizvodi snježne plugove, posipače soli, priključne uređeje te ostalu opremu. Josipovića, koji se rukovao sa svakim radnikom, kroz tvornicu je proveo Frane Franičević, predsjednik uprave. Nakon obilaska, zajedno s osam veleposlanika iz Makedonije, Albanije, Poljske, Slovačke, Rusije, Mađarske, Irana i Velike Britanije, predsjednik je zasadio jelu u kalinovačkom Međunarodnom parku prijateljstva.

- U ovom parku nisu potrebna formalna oslovljavanja pa ću vas nazvati svojim prijateljima. Kad navečer dođem kući, vidim mnoge zahtjeve za prijateljstvo na Facebooku. Tako ste i vi meni poslali zahtjev, a ja sam ga prihvatio, a drva sadimo u znak prijateljstva i slanja dobrih želja cijelom svijetu, rekao je predsjednik Josipović.

Predsjednika je dočekalo dvjestotinjak mještanja, a on je pozdravljao svakoga posebno, dok su mladi čekali u redu za fotografiranje s njim. Albanski je veleposlanik zasadio orah, iranski trešnju, mađarski jasen, a douglaziju veleposlanik Velike Britanije.

- Ovo je jedino malo mjesto u kojem su do sada bila 44 veleposlanika - kazao je Andrija Karafilipović, tajnik Koordinacije hrvatskih društava prijateljstva.

- Uvjeren sam da će Podravka s novom upravom i podrškom koju će dobivati od nadležnih tijela izaći iz krize i krenuti naprijed, a posebno me veseli vijest koju mi je uprava kompanije prenijela, a to je da tvrtka u trećem mjesecu bilježi rast prodaje od šest posto - kazao je predsjednik Ivo Josipović za posjeta Koprivnici.

Obišao je tvornice vegete i dječje hrane, a podršku je dao i radnicima za koje je kazao da nisu krivi za probleme u kojima se kompanija našla, nego su oni ti koji su sagradili Podravku.

Josipović se sastao i s predstavnicima tvrtke Hartmann, koja zbog velikog rasta ulaznih troškova, prvenstveno novog povećanja cijene plina te problema s likvidnošću i funkcioniranjem pravne države prijeti seljenjem dijela proizvodnje u druge zemlje.

Ostao je iznenađen činjenicom da Hartmannova tvornica u Mađarskoj isti MOL-ov plin kupuje po čak 27 posto nižoj cijeni. Kazao je kako će o problemima razgovarati i s premijerkom.

Komentirao je i česta Inina poskupljenja goriva.

- U prvom redu cijena nafte i naftnih derivata je rezultat stanja na tržištu, ali i stanja same tvrtke. Znamo tko je odgovoran za tu cijenu i na njemu je da je obrazloži - poručio je Josipović.

Predsjednik je podupro i plan lokalne vlasti da na području napuštene vojarne sagradi sveučilišni kampus za 5000 studenata, a izrazio je i zadovoljstvo koprivničko-križevačkim gospodarstvom.

Komentara 20

OB
-obrisani-
18:17 06.04.2010.

Ovaj ljigavac nije još dobro zagrijao predsjedničku fotelju a već je pokazao da je pet puta veći kreten od prethodnika !

BA
Babaroga
13:38 06.04.2010.

Sljedeći mađarski potez, kloniraju Bana Khuen - Hedervarya i opet nam ga stavljaju na vlast. Gdje mi je ugarsko - hrvatski riječnik - da da igen igen..

MA
marko53
18:15 06.04.2010.

kumajela-koliko riječi za ovaj otpad od čovjeka.Ne znam da li si primijetila da njega nitko ne komentira.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije