Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'užasno me žalosti'

Pater Ike Mandurić kritizirao predsjednicu zbog joge

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
27.07.2019.
u 15:10

Ovaj skandal s promicanjem joge, dakako, posve obezvređuje ono nedavno pjevanje u eter pjesme 'Krist na žalu', jer se pokazuje da ono nije potkovano poznavanjem vlastite vjere te je utoliko bilo obmanjujuće.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović našla se na udaru katoličkih medija, nakon što je u intervjuu za časopis Gloria ispričala kako joj u održavanju zdravlja i dobre forme pomaže joga.

- Jako promoviram bavljenje sportom, a pogotovo volim jogu i meditaciju. Takav život čini me pripravnom za javne nastupe, baš kao što mi molitva i zvuk kišena CD-u koji poslušam prije spavanja daju mir - izjavila je predsjednica. "A ponekad pomaže i Krist na lotosu", komentirali su odmah na katoličkoj satiričkoj Facebook - stranici progressus ad infinitum, aludirajući na nedavni predsjedničin nastup na Hrvatskom katoličkom radiju, tijekom kojega je zapjevala omiljenu joj pjesmu "Krist na žalu".

Reagirao je i portal Bitno.net, koji ističe kako je "predsjedničko promoviranje joge (pa čak i samo kao moguće tjelovježbe) problematično imajući u vidu kako je predsjednica u puno navrata isticala svoju katoličku vjeru kao njezinu politički i životni orijentir". Uz tekst su objavili i video na kojemu fra Josip Blažević, stručnjak za istočnjačke religije i filozofiju, opširno objašnjava zbog čega je joga katolicima neprihvatljiva.

Osudama predsjedničina istupa danas se priključio i pater Ike Mandurić, koji iz njezinih izjava o jogi iščitava "duhovnu plitkoću".

- Užasno me žalosti što predsjednica, pričajući o svojoj privatnoj vjerskoj praksi joge, zapravo odvraća narod od Katoličke vjere. I tako puše u jedra trendu promicanja joge u škole, sport i svagdašnji život, koja se inače sve više nameće i katoličkoj djeci, što je za nas veliki problem.

Ovaj skandal s promicanjem joge, dakako, posve obezvređuje ono nedavno pjevanje u eter pjesme 'Krist na žalu', jer se pokazuje da ono nije potkovano poznavanjem vlastite vjere te je utoliko bilo obmanjujuće. Ovdje se svakako mora postaviti pitanje - nije li to zastranjenje u vjeri otišli i dalje i do koje mjere?

I kako to sad ispraviti? Jedino što poželiš je da katolički narod lijepo prepozna ovu duhovnu plitkoću i okrene se tome da pokuša pronaći nekoga drugoga tko razboritije i autentičnije živi domoljubne i kršćanske vrijednosti - ako takav postoji ili ako se takav pojavi? Tko ne razumije narod, i tko nema iste ideale, ne može ga ni voditi - napisao je pater Ike Mandurić na Facebooku.

Komentara 111

NE
neBiH
17:12 27.07.2019.

Imam par jarića za krstiti, Ike svrati

RI
riise
18:33 27.07.2019.

Čudi me da jedan isusovac ne zna da postoji nešto kao "Ignatian Yoga" za ljude koji vole yogu i duhovnost Sv. Ignacija. Više o tome može se naći u tjedniku America, koji izdaju američki jezuiti...

Avatar Narod
Narod
15:58 27.07.2019.

Licemjerni pop je hvalio i branio Vlaha Orepica , nek pita njega o Jogi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije