Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti EU izbori

'Građani su me birali da bih bio premijer, a ne zastupnik u Europskom parlamentu'

Prije ulaska u politiku ja sam građanima dao ponudu koja glasi - Hrvatska se može promijeniti isključivo na parlamentarnim izborima, sa 76 mandata u Saboru, rekao je Kolakušić
27. svibnja 2019. u 19:46 149 komentara 10478 prikaza
Kolakušić osvojio mandat na Europskim izborima i najavio predsjedničku kandidaturu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/10

Građani su me birali da bih bio premijer, a ne zastupnik u Europskom parlamentu - poručio je večeras Mislav Kolakušić nakon što je osvojio mandat u Europskom parlamentu na jučerašnjim izborima, dodajući da oni koji su glasovali za njega dobro znaju za što su glasovali. Ponovno je najavio izlazak na predsjedničke izbore, a na pitanje je li mu cilj da bude premijer odgovorio je potvrdno.

Kolakušić osvojio mandat na Europskim izborima i najavio predsjedničku kandidaturu europski parlament Kolakušić: Bit ću šef države, pravosuđa, MUP-a i premijer

- Konačni cilj je biti predsjednik Vlade - rekao je  Kolakušić u Dnevniku Nove TV.

- Prije ulaska u politiku ja sam građanima dao ponudu koja glasi - Hrvatska se može promijeniti isključivo na parlamentarnim izborima, sa 76 mandata u Saboru. Da bi se to moglo ostvariti, to mora biti cjelokupni projekt koji sadrži tri izbora, za Europski parlament, za predsjednika i parlamentarne izbore - rekao je Kolakušić.

 

- Mi ne možemo mijenjati Hrvatsku da kažemo "Nas ne zanima tko nas predstavlja u EU, tko je predsjednik" - rekao je Kolakušić.

Rekao je i da su mu građani dali glas da promijeni Republiku Hrvatsku.

Kolakušić je rekao da 75 zastupnika u Saboru ne može odlučiti ni gdje stoje kišobrani.

- Ako ne uspijemo sami ostvariti 76, onda ćemo koalirati - rekao je.

Neovisni za Hrvatsku Esih ljutita na Bujanca, evo u kojem je stožeru završio: 'Uz određene prijatelje, ne trebaju vam neprijatelji'

Na komentar voditelja Mislava Bage da neke stvari ne mogu promijeniti preko noći te da mijenjanje zakona treba proći određenu proceduru rekao je da izglasavanje bilo kojeg zakona traje otprilike desetak sekundi.

- Procedura glasi - tko je od zastupnika u Saboru za promjenu zakona? (Podiže ruku u zrak kao gestu glasanja) To je procedura - rekao je.

Na pitanje o mogućnosti koalicije s Andrejem Plenkovićem odgovorio je: "S njima je nemoguće koalirati".

Kolakušić je rekao da je za promjene nužno najmanje 600.000 glasova te da se u slučaju da toliko glasova ne dobije na predsjedničkim izborima neće natjecati niti na parlamentarnima, već će ostati u Europarlamentu.

- Ako ne osvojimo 600.000 glasova na predsjedničkim izborima, onda nemamo što tražiti niti na parlamentarnima - rekao je.

EU fondovi Bjelovar
PRIJAVITE SE
Konferencija o atraktivnim mjerama za razvoj poduzetništva
Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality