Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
hdz izgubio

Gorak poraz Josipe Rimac, izjalovila joj se velika želja za povratkom

Robert Anić/PIXSELL
05.06.2017.
u 20:40

Može se zaključiti da su za jučerašnji Jelićev još bolji rezultat zaslužni i glasači trećeg kandidata za gradonačelnika Mirka Antunovića, koji je kao predstavnik SDP-a i HNS-a u prvom krugu dobio 8,39% podrške birača

Knin više nije čvrsta i neosvojiva politička utvrda HDZ-a. Da će tako biti, dalo se naslutiti već nakon prvog kruga lokalnih izbora prije dva tjedna, a jučerašnji drugi izborni krug to je samo i potvrdio. Jer Knin je dobio novog gradonačelnika – nezavisnog kandidata Marka Jelića, inače molekularnog biologa i nekadašnjeg dekana kninskog veleučilišta. Uz izborni slogan “Oživimo Knin” Jelić je odlukom i snažnom podrškom birača uvjerljivo pobijedio svojevremeno dugogodišnju gradonačelnicu Knina, HDZ-ovu Josipu Rimac, kojoj se izjalovila želja da se vrati na svoju bivšu visoku funkciju.

I dok je već prvi izborni krug upućivao na ovakav rasplet jer Jeliću je već tada, s osvojenih 48,66% glasova zamalo, za dlaku, izmaknula gradonačelnička titula, dok je Josipa Rimac prije dva tjedna za njim kaskala s 39,42% glasova, sinoćnji rezultati dodatno su produbili tu razliku te Jelićevu pobjedu učinili još slađom i sigurnijom, a gubitak Josipe Rimac još gorčim i težim. Naime, nakon što su prebrojeni svi glasački listići DIP-ovo izvješće bilo je jasno – Jelić je osvojio 58,65% glasova, a Rimac je s 39,45% podrške ostala, reklo bi se – ukopala se – na rezultatu otprije dva tjedna.

Može se zaključiti da su za jučerašnji Jelićev još bolji rezultat zaslužni i glasači trećeg kandidata za gradonačelnika Mirka Antunovića, koji je kao predstavnik SDP-a i HNS-a u prvom krugu dobio 8,39% podrške birača. Rimac je gradonačelnica Knina bila od 10. lipnja 2005. do podnošenja ostavke 17. rujna 2015. kada je dužnost gradonačelnika preuzeo njezin zamjenik Nikola Blažević (HDZ). Od sada uz ime novog gradonačelnika Knina više neće stajati stranačka kratica HDZ, nego oznaka – nezavisni ili kandidat grupe birača.
 

Komentara 18

PA
pan-am
21:15 05.06.2017.

Jadni mi s ovakvim šljamom ,nebi im dao ni da septičke kopaju ...

Avatar navijač
navijač
22:07 05.06.2017.

Nek sad pleše na cajke.

TO
Tomi
21:11 05.06.2017.

Pa naravno da nije dobila pa sto je ona to bila napravila u Kninu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije