Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

'GONG je lijeva nevladina organizacija, vode jednu oštru kampanju protiv Šuice'

Šuica je prošla saslušanje na Odboru za europska pitanja Hrvatskoga sabora i tamo su zastupnici SDP-a postavljali ove teme, koje sada kao slučajno baš reciklira GONG, koji se uvijek isključivo i jedino angažira na politici SDP-a, kazao je premijer
26. rujna 2019. u 15:52 126 komentara 4574 prikaza
Andrej Plenković, Ursula von der Leyen i Dubravka Šuica
Foto: Vlada Twitter
Pogledajte galeriju 1/4

Premijer Andrej Plenković u Bruxellesu je prozvao nevladinu organizaciju GONG kao 'lijevu' nevladinu organizaciju koja se 'isključivo i jedino angažira na politici SDP-a' i koja 'vodi jednu oštru kampanju protiv buduće potpredsjednice Europske komisije iz Hrvatske'.

Zagreb: U Banskim dvorima održana 177. sjednica Vlade Za dostojanstven život Plenković izvijestio koje je sve mjere Vlada poduzela za hrvatske branitelje

Kritiku rada GONG-a dao je odgovarajući na pitanje Večernjeg lista nakon sastanka s novoizabranom predsjednicom Komisije Ursulom von der Leyen. Tijekom tog sastanka stigla je vijest da je Odbor za pravna pitanja Europskog parlamenta već sada, i prije početka saslušanja svih kandidata, odbio podržati kandidature Mađara Laszla Troscanyija i Rumunjke Rovane Plumb, pa smo Plenkovića pitali o tome urušava li se već sada Ursulin tim novih povjerenika i kako komentira GONG-ovo inzistiranje na tome da Dubravka Šuica objasni porijeklo svoje imovine.

- Šuica je prošla saslušanje na Odboru za europska pitanja Hrvatskoga sabora i tamo su zastupnici SDP-a postavljali ove teme, koje sada kao slučajno baš reciklira GONG, koji se uvijek isključivo i jedino angažira na politici SDP-a. To je jedna lijeva nevladina organizacija, koja sada radi jednu veliku kampanju, šalju dopise svim zastupnicima u EP-u ne bi li poljuljali stav pojedinih zastupnika o hrvatskoj kandidatkinji. U ovom trenutku kvazi-neovisni GONG radi jednu oštru kampanju protiv buduće potpredsjednice Europske komisije iz Hrvatske - rekao je Plenković.

Andrej Plenković Hrvatski prioriteti Plenković u Bruxellesu, čeka se zeleno svjetlo za Schengen

- Želite reći da je GONG produžena ruka SDP-a - upitala je novinarka RTL Televizije.

- U ovom slučaju da. Postavljaju ista pitanja kao i Grbin na Odboru. To je jedna utakmica, te stvari se događaju orkestrirano i namjerno. S punom odgovornošću to govorim jer želim da hrvatska javnost to zna - dodao je Plenković.

- Uspijevaju li ta pitanja o Šuičinoj imovini poljuljati povjerenje Ursule von der Leyen u nju - pitali smo.

- Ma kakvi. Dubravka je odgovorila na ta pitanja već na saslušanju u Saboru. Ja ne vidim nikakav problem. Da je problem postojao, ona ne bi bila kandidat - zaključio je Plenković, koji nastavlja posjet u Bruxellesu, gdje ostaje do subote. 

Video: Plenković o Šuici, Milanoviću, Pupovcu, putu u Helsinki...

ZADIRANJE U PRIVATNOST
Skandal na granici: Novinara Večernjeg lista policija skinula do gola zbog filtera za cigarete
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata
ALAT ZA PRAVE MAJSTORE
Nema dobrog vrta bez osnovnog alata, imate li ih sve doma?
 • Avatar zajutrak
  zajutrak:

  65% naših udrug aje političko smeće , posve isključivo i namjenjeno samo lažima načinu kako unijeti razdor, to je najveći problem , spomenuti GONG je dno demokracije a nikakva neutralna udruga krajnje lijevi , jednako opasni kao i krajnje desni ... prikaži još! kojih je neusporedovo manje u RH

 • Kluk:

  Pa Dragan Zelić je neskriveni djelatnik i SDP-a i Gonga. Prošle je godine kao postao dužnosnik SDP-a pa je kao izišao iz Gonga. A država protiv koje rovare ih uzdržava. Demokraciju je ponekad teško podnijeti.

 • Bojance:

  GONG nije nevladina lijeva organizacija, GONG je SDP-ova organizacija, nazovimo stvari svojim imenom!