Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 163
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Do lipnja 2014.

Glina dobiva dvoranu za sportske i glazbene događaje

Glina dobiva novu dvoranu
Foto: Tadija Odić/VLM
05.12.2013.
u 12:51


Za posjetitelje ima 256 sjedala, a za invalide osiguran je poseban ulaz

Trinaest mjeseci od početka radova, vidljive konture gradske sportske dvorane izniknule su iz tratine uz Osnovnu školu Glina. Izvođač radova, tvrtka “Građenje Stipić”, dobila je posao na natječaju Ministarstva regionalnog razvoja.

Obogatit će život grada

– Izvođač će nam predati dvoranu kada ishodi uporabnu dozvolu, nadamo se do početka iduće školske godine. Uz sportske i rekreativne aktivnosti organizirat ćemo i različite glazbene, zabavne i kulturne sadržaje kojima ćemo obogatiti život našega grada i šire - istaknuo je gradonačelnik Milan Bakšić. Dvorana je dimenzija 46 sa 48 metara, s igralištem za sve dvoranske sportove i 256 sjedišta na tribinama. Uredit će se 16,3 tisuće četvornih metara okoliša s prilaznim cestama, trgom i 124 parkirna mjesta od kojih će za invalide biti rezervirano njih 12. Za invalide u kolicima postojat će i poseban ulaz i sanitarni čvor. Dvorana će toplim hodnikom biti povezana sa školom i njenom dvoranom koja će ostati u uporabi. Duž vanjskog zida bit će betonske tribine za vanjsko školsko igralište. Glavni ulaz u dvorani biti će na suprotnoj strani od zgrade škole. Investicija je vrijedna 17 milijuna kuna, a rok za završetak radova kraj lipnja iduće godine.

Zajedničko grijanje

– Uštedjeli smo oko tri milijuna kuna jer ćemo dvoranu grijati iz kotlovnice osnovne škole. Predviđena je i ugradnja instalacije za solarno grijanje pa kada postavimo solarne panele postići ćemo još bolju energetsku učinkovitost - zaključio je Milan Bakšić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije