Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DIP izmijenio uputu

Glasovati mogu svi korisnici ustanova socijalne skrbi

glasanje
Foto: Edina Žuko/PIXSELL
03.07.2020.
u 11:51

O potrebi dolaska biračkog odbora radi omogućavanja glasovanja birača korisnika ustanova u kojima nisu određena biračka mjesta, potrebno je da ravnatelji ustanova izvijeste nadležno gradsko odnosno općinsko izborno povjerenstvo

Državno izborno povjerenstvo izmijenilo je upute za glasovanje birača – korisnika ustanova socijalne skrbi u kojima nisu određena biračka mjesta. Oni sukladno uputama glasuju ispred ulaznih vrata ustanove, a podredno u prostorijama ustanove, priopćio je DIP.

Tamo će im doći ili birački odbor sa redovnog biračkog mjesta prema njihovu prebivalištu odnosno adresi ustanove ili birački odbor sa najbližeg redovnog biračkog mjesta na kojem su birači privremeno upisani ili su ishodili potvrdu za glasovanje izvan mjesta prebivališta, a prebivalište im je na području iste izborne jedinice u kojoj se nalazi ustanova. 

O potrebi dolaska biračkog odbora radi omogućavanja glasovanja birača korisnika ustanova u kojima nisu određena biračka mjesta, potrebno je da ravnatelji ustanova bez odlaganja, a najkasnije do nedjelje u 12 sati izvijeste nadležno gradsko odnosno općinsko izborno povjerenstvo, navodi se u priopćenju DIP-a.

Dakle, omogućeno je glasovanje svima i u staračkim domovima.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije