Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borba za Istru

Gjenero: SDP bi Istru rado stavio pod nadzor Rijeke

Davor Gjenero
Boris Ščitar/PIXSELL
13.11.2012.
u 18:00

Predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić za svog nasljednika želi buzetskog gradonačelnika

– IDS i Istra umorni su od Jakovčićevih igrica, novo je vrijeme i građani očekuju novu politiku – kazao je Damir Kajin uoči današnje sjednice Predsjedništva stranke na kojoj će se odlučivati o proceduri izbora kandidata za istarskog župana. Predsjedništvu će ponuditi svoju kandidaturu i jasno je da želi podršku stranke.

– Lokalni se izbori ne dobivaju u IDS-u. Pozivam članove IDS-a da s građanima biraju župana. Budem li odbijen, idem s građanima kao neovisni. Neću raditi ništa protiv IDS-a – veli Kajin, a na pitanje ima li Milanovićevu podršku, priznaje da se tome sigurno ne bi protivio. Bio bih mu na tome zahvalan, dodaje.

Nezavisnost u rezervi

Usto, Jakovčiću poručuje da se ne svađa sa središnjom vlašću.

– Branim Istru, da nas ne zarati sa Zagrebom, Milanović nije Tuđman, građani Istre glasali su za ovu vlast – kazao je Kajin, a na spomen Valtera Flege kao IDS-ova kandidata za župana dodaje: – U ovoj priči nije bitan on, nego Jakovčić koji stoji iza njega.

– Građani će svoje reći u svibnju na izborima. Istina, vlast se ne predaje bez borbe, ali ne isplati se zbog vlasti destabilizirati Istru. To čini Jakovčić, a ne Milanović – zaključuje Kajin. Šef IDS-a Ivan Jakovčić kani, kako se govori, na sjednici Predsjedništva stranke iznijeti novi plan prema kojemu će IDS-ova kandidata za župana birati prema načelu “jedan čovjek – jedan glas” oko pet tisuća članova stranke. Gradonačelnik Buzeta Flego, Jakovčićev adut za župana, čvrsto je odlučio ponuditi svoju kandidaturu.

– Ne bojim se, bez obzira na to kakva procedura bila. Istaknut ću svoju kandidaturu za župana. Nakon puna tri mandata u Buzetu siguran sam da imam energije, znanja, odlučnosti i iskustva ubrzati razvoj Istre – uvjeren je 40-godišnji Flego, koji je na izborima 2009. dobio nevjerojatnih 85,4 posto glasova podrške.

O previranjima – šutnja

Ozbiljna previranja u IDS-u Flego ne komentira, o odnosima Jakovčića i Kajina veli kako su obojica udarila dobre temelje razvoju Istre. Jakovčićevo uvjerenje da smjenom čelnika SDP-a u Puli i Istri Milanović želi destabilizirati Istru, dijeli i politički analitičar Davor Gjenero.

– Jakovčić je u pravu. SDP je iznimno centralistički vođena stranka, ima negativnu politiku prema autonomiji regija. Istru vide kao subregiju pod kontrolom Rijeke. Na trošak starijeg koalicijskog partnera želi u Istri prevaliti troškove upravljanja i preuzeti im biračko tijelo. IDS više ne želi podnositi takve odnose zbog čega je i došlo do zaoštravanja – zaključuje.

Ključne riječi

Komentara 8

AB
abendblatt
18:32 13.11.2012.

Kad Kajin izgubi na izborima, prijeci ce u SDP, Milanovicu pod skute.

Avatar puky
puky
07:04 14.11.2012.

... kajin ne može i ne zna funkcionirati a da nije buntovnik, sa razlogom ili bez ... da ga postave na sve lokalne i državne funkcije on bi dao ostavku i one koji su ga postavili pljuvao iz bilo kojeg razloga ... posebice je tanak u operativnom funkcioniranju jer nikada do sad u životu ništa konkretni nije radio već samo lajavi saborski zastupnik bio ... strava ...

OB
-obrisani-
18:23 13.11.2012.

Niškoristi, sve skupa, i esdepe i idees i kuglof.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije