Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Aktivisti iz Varšavske odbacili optužbe za nelegalnu gradnju

Gamulin-Raukar: Sve smo radili legalno, ovo je linč aktivista!

urša raukar
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
15.02.2010.
u 14:53

Bračni par aktivista prozvan je zbog nelegalne gradnje podzemne garaže uz svoju vilu. Najavljuju tužbu protiv Jutarnjeg lista, ali i prijavu HND-ovu Vijeću časti.

Nakon što su su prozvani da su uz svoju vilu nelegalno izgradili podzemnu garažu, glumica Urša Raukar, aktivistica u obrani Varšavske ulice i protivnica projekta "Cvjetni prilaz", i njezin suprug Niko Gamulin obratili su se medijima poručujući: "Sve smo legalno gradili".

- Za našu garažu bila je potrebna samo lokacijska dozvola koju smo uredno ishodili prije osam godina, a sada smo trn u oku jer smo upozorili na ono što se događa s Varšavskom ulicom. Mi smo mogli srušiti kuću i nitko nam ne bi mogao ništa reći - izjavio je na konferenciji za novinare Niko Gamulin.

Prozvani bračni par aktivista zatražio je ostavku zagrebačkog pročelnika Ureda za graditeljstvo Davora Jelavića zbog nekompetencije i nepoznavanja materije iz djelokruga svog ureda, ali i nazivanja prosvjednika za očuvanje Varšavske četnicima.

- Ovo što se nama dogodilo može se dogoditi svakom tko se usudio dići glas zbog  devastacije Varšavske. Nisam se uplašila, ali ostaje istina, a to je problem "žderanja" javnog prostora uz pomoć krupnog kapitala - ustvrdila je Urša Raukar.

- Cijeli cilj ovoga medijskog linča jest blaćenje ljudi da bi se oni zastrašili.

Bračni par Gamulin-Raukar najavio je tužbu protiv Jutarnjeg lista, ali i prijavu HND-ovu Vijeću časti.

Komentara 58

BS
blade_st
17:53 15.02.2010.

to je europa... razne budale bez privatnog zivota, obitelji i prijatelja prosvjeduju i pametuju iz ciste dosade...

OB
-obrisani-
18:29 15.02.2010.

e sad je sve jasno ovo su branitelji varšavske bespravni graditelji

Avatar comparator
comparator
15:16 15.02.2010.

Kako se usuđuju nekog nazvati četnikom kad mu oni nisu dali pristanak?Slažem se da na Kozari otkud su se dotepli nema četnika.IDakle imaju li uopče ovi četovođe domovnice?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije