Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Gadafi izvrijeđao saudijskoga kralja

30.03.2009.
u 16:23

Uvodno zasjedanje na vrhu Arapske lige koje je danas zaopčelo u Kataru pretvorilo se u pravu predstavu kad je libijski vođa Moamer Gadafi uzeo mikrofon i sam sebe nazvao vođom svih arapskih vladara, a saudijskoga kralja Abdulaha nazvao “bortanskim proizvodom i američkim saveznikom”.Emir od Katara pokušao ga je smiriti i odvući od govornice, ali nije uspio.

“Ja sam međunarodni vođa, poglavar svih arapskih vladara, kralj svih kraljeva Afrike i imam svih muslimana. Moj međunarodni status ne dopušta mi da se spustim na nižu razinu”, izgovorio je Gadafi i potom izašao iz dvorane. Nitko ne zna hoće li se vratiti na skup koji traje dva dana, a jedan član njegova izaslanstva kazao je da je otišao razgledati Islamski muzej u Dohi.

Povijest ispada Moamera Gadafija na skupovima Arapske lige počinje od 2003. godine, a glavna meta mu je uvijek bio saudijski kralj, kojega je uvijek oštro izvrijeđao.

Arapski vođe su također pozvali da se ignorira tjeralica za sudanskim predsjednikom Omarom al-Baširom koji je optužen za ratne zločine.

Sirijski predsjednik Bašar el-Assada kazao je da prvo treba pohvatati one koji su odgovorini za zločine u Palestini, Iraku i Libanonu.

Očekuje se da će se konferencija pozabaviti i sve većim utjecajem Irana na Bliskom istoku, od čega strahuju mnogi vođe arapskih zemalja.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije