Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

FOTO Želite sami izraditi adventski vijenac? Pogledajte kako!

Aranžerka Zrinjevca rabila je grane jele, pinusa, juniperusa, božikovine (ileksa), buksusa, berberis živice te plodova likvidambra
30. studenoga 2012. u 08:15 0 komentara 535 prikaza
'08.11.2012., Zagreb - Vrtni centar Zrinjevac, izrada adventskog vjencica.  Photo: Goran Stanzl/PIXSELL'
Foto: 'Goran Stanzl/PIXSELL'

Približava se vrijeme adventa i zadnji je trenutak da odlučite kakav će adventski vijenac ove godine krasiti vaš dom. Ako ga izrađujete sami, jer volite uvijek nešto novo i posebno, slijedite savjete aranžerke Martine Dukovac iz Vrtnog centra Zrinjevac. Za čitatelje Večernjeg lista izradila je adventski vijenac od prirodnih materijala.

Njezina kreacija napravljena je na vijencu od slame, koji se može vrlo lako nabaviti. No, ističe M. Dukovac, vijenac svatko može prilagoditi svojim željama i mogućnostima. Pa tako može odabrati i različitu podlogu, ali i drukčije grane i ukrase kojima ćete dodatno uljepšati svoj vjenčić.

Aranžerka Zrinjevca rabila je grane jele, pinusa, juniperusa, božikovine (ileksa), buksusa, berberis živice te plodova likvidambra. Na vijenac od slame Martina Dukovac dodavala je grane i istodobno ih plela, zatvarajući i prekrivajući tako gornji dio vijenca, onaj vidljiv oku. Kako bi grane učvrstila, vezala je vijenac žicom. Oko vijenca od slame uz grane su upleteni i cvjetovi hortenzije posebne ljubičaste boje. Nakon toga dodala je suho voće, šišarke i koru cimeta, a zatim razne ukrase – svijeće, kuglice, ukrasne mašne.

Kako se i u svijetu cvijeća i ukrasa pojavljuju novi trendovi, tako se u adventske vijence svijeće više ne dodaju na podlošcima. Stavljaju se na žicu i onda na vijenac od slame, a može ih se učvrstiti i plastikom.

 – Kuglice se u adventske vijence po novome lijepe vrućom plastikom na slamu. Njih ne treba više stavljati na žicu – objašnjava nove trendove u aranžiranju M. Dukovac.

Elipso

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.