Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Google Street View

FOTO Na hrvatske ceste stigao automobil koji snima sve: 'Veliki brat uključuje se na A1'

Zagreb: Google Street View automobil snimao podru?je naselja Jarun i Stagliš?e
Borna Filic/PIXSELL
27.05.2024.
u 14:53

U Hrvatskoj Googleova vozila snimaju prometnice od 2012. godine, a često se obavljaju nova snimanja kako bi se osvježili lokalni podaci na Googleovim kartama.

Ako na cestama u Hrvatskoj ovih dana primijetite neko čudno vozilo s velikom kamerom na krovu, nemojte se zabrinuti. Riječ je o vozilu Googlea i njihovu popularnom servisu Google Street View.

Jedno takvo vozilo ovih se dana kretalo i na autocesti A1, a fotografija automobila osvanula je na popularnoj stranici "Prometne zgode i nezgode". "Veliki brat uključuje se na A1", piše u opisu fotografije. 

Kako smo ranije pisali, u Hrvatskoj Googleova vozila snimaju prometnice od 2012. godine, a često se obavljaju nova snimanja kako bi se osvježili lokalni podaci na Googleovim kartama. Od travnja do rujna ove godine planirano je snimanje brojnih hrvatskih gradova, a detalje možete provjeriti ovdje.

Podsjetimo, Street View popularna je značajka Google karata dostupna u više od 88 zemalja širom svijeta, kao i u dijelovima Arktika i Antarktike. Dostupna je i u aplikacijama Google Earth i na Google kartama za mobilne uređaje. Mnoge će korisnike zanimati i što je s njihovom privatnošću ako se nađu u blizini Googleovih uličnih kamera. U nekim zemljama čak i zabranjuju prometovanje Googleovim automobilima s kamerama. 

VEZANI ČLANCI:

Ako želite reagirati i prijaviti snimku za koju smatrate da treba biti uklonjena jer ste se našli u kadru, evo što odgovaraju iz Googlea: "Google je omogućio svim korisnicima da uživaju u prednosti usluge Street View. Svakoj objavi prikupljenih slika prethodi obrada s pomoću posebne tehnologije. Ona zamućuje lica ljudi i oznake registarskih pločica kako se ne bi mogli identificirati te tako štiti privatnost ljudi. Street View dodatno sadrži mogućnost uklanjanja označenih slika koje možete prijaviti pritiskom na tipku 'Report a problem' u donjem lijevom kutu slike."

GALERIJA Ovo je 10 najdužih tunela u Hrvatskoj: Znate li koji je na prvom mjestu?

Zagreb: Google Street View automobil snimao podru?je naselja Jarun i Stagliš?e
1/11

Komentara 2

ST
sttipe
21:32 27.05.2024.

Triba ga zaustaviti ako ne radi po katastru!! Prošli put mi je naša otvorenu sjevernu kapiju i proša kroz dvorište, ima sam more stranaca s navigacijama u dvorištu!! Jel s vozačem ili bez?

Avatar Aurel
Aurel
15:15 27.05.2024.

baš dobro da ste nas umirili... jer to nitko živ ne bi pomislio...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije