Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
za Laudato TV

Susjed bombaša iz Pariza: Nakon Sirije postao je ekstreman

Eric
Foto: Screenshot Youtube
1/2
19.11.2015.
u 09:23

Eric kaže da su roditelji 28-godišnjaku pokušali pomoći jer su primijetili da više nije isti

Eric, čiji je identitet ostao skriven, rođeni je Parižanin čiji je susjed bio Samy Amimour, bombaš samoubojica koji je aktivirao bombu u koncertnoj dvorani Bataclan u Parizu kobnog 13. studenoga.

Strani mediji također su izvijestili o nesretnom 28-godišnjaku kojemu su, prema Ericovim riječima, pokušali pomoći roditelji budući da su primijetili da njihov sin nakon odlaska u Siriju više nije isti.

Eric je dao ekskluzivni intervju za Laudato TV u kojemu je opisao trenutak kada je saznao da je jedan od terorista njegov susjed.

– Pa, vidio sam ga na televiziji, on je moj susjed. On živi na trećem, a ja na četvrtom katu. To je ludost! Mislio sam da se takve stvari događaju onima koje ne poznajemo i za koje nikada nismo čuli, ali kada vaš susjed učini nešto takvo, raznese se... To je ludost – rekao je Eric.

Objasnio je i kako su ljudi u susjedstvu primijetili da se Amimour nakon boravka u Siriji promijenio.

– Ponašao se drugačije i postao je pomalo ekstreman. Na primjer, tražio je od majke i sestre da prekriju lice. Prvo je želio otići u Jemen, ali mu je francuska vlada oduzela putovnicu. Nakon toga otišao je u Siriju i učinio to što je učinio – rekao je Eric.

Intervju prenosimo ovdje:

 

>> Zastrašujuće! Procurila snimka terorističkog napada u pariškom kafiću

>> Žena koja je aktivirala eksplozivni prsluk rođakinja je Abdelhamida Abauda?

Komentara 1

RI
rikavac
17:06 19.11.2015.

prvo sto su mu dali da ide u Siriju?Drugo ako je vec otisao zasto mu je se dozvolilo da se vrati,ne samo njemu vec i ostalim koji su otisli u Siriju i vratili se.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije