Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ELEKTRIČNI UDAR

Električni udar - HEP nije ništa naučio iz slučaja Mravak!

'hamovic'
'Photoshop'
20.05.2010.
u 20:34

Uprava tvrtke ipak je ustrašena istragama oko Mravka koji je kupio skupu struju čija se cijena u samo nekoliko tjedana prepolovila

U jeku afere i usporedo s uhićenjem svoga bivšeg predsjednika uprave Ivana Mravka HEP je prije desetak dana raspisao tri nova natječaja za uvoz struje. Iako se Mravku, uz ostalo, na teret stavljaju kriminalno pogrešni poslovni potezi pri uvozu struje jer kupio je goleme količine struje za cijelu 2009. godinu kada su one bile na vrhuncu i tako oštetio HEP za stotine milijuna kuna, uprava HEP-a odlučila je nastaviti njegovu praksu i opet kupovati struju za cijelu godinu.

Raspisali su tako natječaj za opskrbu strujom od 3. siječnja do 31. prosinca 2011. te dva manja jednomjesečna natječaja.

Međutim, u HEP-u nisu posve sigurni da će cjelogodišnji natječaj provesti do kraja. Iz pouzdanih izvora doznajemo da je uprava HEP-a prilično ustrašena istragama oko nabave struje i boje se hajke naprave li sličnu pogrešku kao i Mravak koji je od nekoliko stranih kompanija, a ponajviše od srbijanskog poduzetnika Vuka Hamovića, kupio električnu energiju za 83 eura po MWh, a samo nekoliko tjedana poslije cijena se prepolovila. Međutim, nitko im ne može jamčiti ni da cijena neće narasti sa sadašnjeg 51 eura za MWh. Na informacije o istrazi oko navodna mita koje je Vuk Hamović davao upravi HEP-a da bi baš od njega kupili struju, priopćenjem se oglasio i EFT. Odbacuju sve tvrdnje o davanju mita i negiraju bilo kakvu povezanost s poslovnim odnosima HEP-a i TLM. Iz izvora upućenih u HEP-ov natječaj doznajemo da se i Hamovićev EFT ponovno natječe za prodaju struje Hrvatskoj.

Komentara 6

Avatar walterkomunistihrvatske
walterkomunistihrvatske
01:12 21.05.2010.

. ..HEP je odavno shvatio da\"pravni\"CIRKUS u Lijepoj NDH-NEMA KRAJA. ..KPH. ..

PE
pejickat
08:13 21.05.2010.

Samo dajte vi menageri , nedajte se ustrasiti , ogulite i kozu poslje toga Hrvatskim potrosacima , budemo od zraka zivjeli . Bitno da za vas bude.

DU
Deleted user
10:00 21.05.2010.

Ustrašeni!? Pa ne bi se baš to tako moglo nazvati, ali recimo da su spoznali da nisu svemogući i da se mogu bahatiti nekažnjeno do mirovine jer su državni monopolisti. Usput budi rečeno, novinari bi se mogli dohvatiti u puku znane teze da nema radnog mjesta u toj munjovodnoj tvrtki bez mita od 10 000 eura u startu. Pri čemu ne mislim na managerske pozicije nego na službenike ili držače kombinirki. Kad se ne boje izrijekom tražiti mito za radna mjesta, što bi se ustrašili od isljednika zbog cijene struje? Raspitajte se malo uokolo...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije