Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MAGNITUDA 5,1

Dvoje poginulih, osmero ozlijeđenih u potresu u Ekvadoru

potres
Foto: screenshot Reuters/Pixsell
1/2
13.08.2014.
u 08:00

Potres je bio dubok samo 7,7 kilometara, s epicentrom oko 23 kilometara sjeveroistočno od Quita

Ekvador je jučer pogodio potres magnitude 5,1 blizu glavnog grada Quita, pri čemu je poginulo dvoje, a ozlijeđeno osmero ljudi, prenosi Reuters. Spasitelji još uvijek pokušavaju osloboditi ljude koji su ostali ispod ruševina.

Poginuli su radili u kamenolomu na području Quita u kojemu je potres aktivirao odron. Vatrogasci tragaju za još troje radnika.

– Odron je očito izazvan podrhtavanjem, ali ondje je već postojala slabost zbog ilegalnog rudarenja i nepropisne eksploatacije kamenoloma – rekao je ekvadorski predsjednik Rafael Correa.

Američki geološki ured izvijestio je da je potres bio dubok samo 7,7 kilometara, s epicentrom oko 23 kilometara sjeveroistočno od Quita.

Neki letovi u glavnoj gradskoj zračnoj luci bili su privremeno zaustavljeni, no u međuvremenu je promet normaliziran. Podrhtavanje je otežalo promet u gradu od 1,6 milijuna stanovnika, a prestrašeni uredski radnici istrčali su iz zgrada.

– Doista smo ga mogli osjetiti. Odmah sam napustila zgradu s kolegama – rekla je 45-godišnja Teresa Salazar, koja radi u uvoznoj tvrtki na sjeveru grada.

>> Zaleđe Primoštena i Rogoznice pogodio potres

>> Tajfun pogodio Japan: Jedna osoba poginula, 43 ozlijeđene

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije