Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Vrdoljak:

'Državi sam uštedio 7 milijardi kuna'

Zagreb: Dolazak članova vladajuće koalicije na sastanak o parlamentarnim izborima
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/3
01.06.2020.
u 22:40

Bivšeg ministara gospodarstva prozivaju da je C.E.M.P-u omogućio u zadnji tren višu tarifu za struju

Tvrtka C.E.M.P. koja je ovih dana pod povećalo javnosti došla zbog uhićenja sad već bivše državne tajnice Josipe Rimac koju istražitelji sumnjiče da je pogodovala, među ostalima, i toj tvrtki, već je prije bila tema javnih rasprava i optužbi među političarima oko pogodovanja. A sad je i ta tema opet postala aktualna.

Bivši ministri gospodarstva poput Radimira Čačića i Tomislava Paninića tako prozivaju također bivšeg ministra iz tog resora Ivana Vrdoljaka da je C.E.M.P.-u omogućio da dobiva znatno veće poticaje samo dan prije nego je stupio na snagu novi tarifni model prema kojem su ti poticaji bili znatno niži. Čačić tako tvrdi je Vrdoljak ugovor s C.E.M.P-om potpisao 31. prosinca 2013., dok je 1. siječnja 2014. na snagu stupila, niža tarifa otkupa električne energije iz vjetroelektrana od one na koju se država obvezala ugovorom s C.E.M.P.-om. Vrdoljak ovih dana ne istupa u javnosti na ovu temu, ne odgovara na pozive, ali danas se oglasio na svom Facebook-profilu.

VIDEO Istražitelji su nadzirali razgovore Josipe Rimac u vozilu: "Kada sve to prođe sigurno imaš svojih 500.000 kuna..."

- Baš čudno da Čačić u izjavama ne spomene da je upravo mojom odlukom o vjetroelektranama državi i građanima ušteđeno oko sedam milijardi kuna, dok je on istodobno branio kvote kojima bi se taj iznos doslovno bacio u vjetar - poručio je Vrdoljak koji je za one koje žele, kako je napisao, stavio nekoliko linkova sa sjednica Vlade dok je on bio ministar gospodarstva s odlukama o vjetroelektranama.

- To je sve što imam reći na tu temu. Znate, nakon mene se izmijenilo još pet-šest ministara gospodarstva - napisao je Vrdoljak.

Komentara 40

MA
maladaK
00:08 02.06.2020.

Razbojnik, na staru godinu išao mjenjat i potpisivat ugovore, ovdje nešto jako smrdi., mislim da je Čačić u pravu.

PO
Posavljak
23:16 01.06.2020.

Laž,demagogija i obmana...Matan bio i Matan ostao (Prosijaci i sinovi)..nimaš ti veze sa ravnom Slavonijom..Baje su site,dobroćudne i nemaju gladne oči...

ZE
Zambija export-import
00:07 02.06.2020.

Ok, sad znamo koliko je provizije dobio.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije