Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGORAC KOAUTOR IGRICE KOJA JE ZARAZILA SVIJET

‘Drunk runner’ ruši rekorde, popularniji i od Kim Kardashian

Igrica
Foto: Screenshot
1/2
18.07.2014.
u 12:00

Tin Banožić (26) iz Oroslavja može se pohvaliti da je njegova mobilna igrica, koja je sto posto hrvatski proizvod, u nepunih tjedan dana skinuta preko 10.000 puta, a u zadnja tri dana je najbrže rastuća besplatna aplikacija na App Storeu

Od nedavno je na Google Playu i App Storeu dostupna besplatna igrica za mobitele i tablete “Drunk runner”, koju su osmislile domaće snage, mladi ekonomisti Ivan Jelaska iz Zagreba i Tin Banožić, 26-godišnjak iz Oroslavja. Radi se o igrici koja je u nepunih tjedan dana skinuta preko 10.000 puta te je dospjela u Top 10 besplatnih aplikacija. Također, posljednja tri dana je najbrže rastuća aplikacija na hrvatskom App Store-u i prešla je igricu svjetski poznate starlete Kim Kardashian.

Izlasci kao motiv

- Dosta smo izlazili van u zadnje vrijeme pa nam je evo palo na pamet da osmislimo neku igricu koja je slična tome, jer ipak mladi najviše vole izlaziti i zabavljati se. I tako je nastao Drunk Runner - objašnjava Tin, jedan od osnivača portala uzagorju.com, inače zaposlen u HT-u, a u slobodno vrijeme bavi se webom.

- Glavni lik zamišljen je tako da mora izbjegavati različite prepreke, a svaka nova runda pića, koje pritom ispija, čini ga sve “veselijim”, zbog čega je igraču sve teže upravljati njime. Cilj je ostati što duže živ, odnosno pokupiti što više zlatnih šampanjaca. Posebna zanimljivost je i opcija u kojoj možete igrati protiv Facebook prijatelja ili slučajnih igrača, objašnjava Tin.

Daljnji razvoj i nove igrice

Dodaje da je igrica sto posto hrvatski proizvod, a kao upozorenje istaknuo je da izaziva ovisnost, koja ne šteti zdravlju ni novčaniku.

- U planu već imamo daljnji razvoj i poboljšanje Drunk runnera i još par ideja za druge igrice, ali ne bih sad o tome, vidjet ćete na vrijeme, zaključio je Tin.

Komentara 3

UZ
uzagorju.zagorje
10:42 19.07.2014.

Bravo Zagorec i Purger, fora igrica :D

AJ
aida.jelaska
14:40 20.07.2014.

Poštovani novinaru, Vi bi profesionalno trebali znati da je naslov i uvodni dio teksta najvažniji, pa nalazim nekorektno da ste naveli neistinu, jer nije NJEGOVA. nego NJIHOVA ,pogotovo što je IVAN JELASKA bio inicijator i imao ideju za igricu, pa, pa je uključio Tina time štetite i njihovom odnosu. Dakle tekst je pristran.jer većina ljudi čita prvi dio teksta koji privlači i iznad je slike. Nadam se da ćete drugi puta biti korektniji, ma kako se moj Ivan ljutio ako pročita šta sam napisala. :-(

SO
SOA
19:39 21.07.2014.

Bravo dečki :))

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije