Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
novi tragovi?

Drugi vozač sumnjivog kamiona u Srbiji osuđen za silovanje?

bilisane (1)
Foto: Željko Mršić/Pixsell
1/11
22.06.2011.
u 08:50

Vlasnik tvrtke je još prije nekoliko dana policiji prijavio da spomenuti vozač ne odgovara na pozive.

Zadarska policija pretražila je u srijedu dvije kuće na području Obrovca čiji se vlasnici mogu dovesti u vezu s nestankom Antonije Bilić. Prva od njih je u Bilišanima pokraj Obrovca, a u njoj živi odbjegli D.P. (43) koji radi kao vozač kamiona. Policija željela potvrditi informaciju da je zaposlen u tvrtki za koju vozi i 62-godišnji muškarac koji je u utorak navečer, dok je vozio sumnjivi kamion, zaustavljen kod Sv. Roka, a pušten nakon što je policija utvrdila da nije povezan s nestankom Antonije Bilić.

Prema napisima srbijanskih medija, osoba koja po imenu i prezimenu te godinama starosti odgovara D.P. iz Bilišana u toj je zemlji osuđena za silovanje i pokušaj silovanja. U zatvoru je proveo četiri godine i šest mjeseci. U oba slučaja njegove žrtve bile su djevojke. Ona koju je silovao stopirala je dok je druga samo stajala blizu ceste. Ugledavši ju, zaustavio je svoj automobil i nasilno ju ugurao unutra. Djevojka se spasila pritiščući sirenu. Slučajevi su se zbili 1996. i 1997.

Policija nije potvrdila da su s vozačem kojeg traže ranije stupili u kontakt, a da ga ubrzo nakon toga nisu više uspijevali dobiti na mobitel. Također je još uvijek nepoznato što je policija odnijela iz kuće u Bilišanima i hoće li se neke stvari vještačiti. Samim tim još nema službenih informacija da je D.P. koji povremeno živi u tom obrovačkom selu odgovoran za nestanak mlade Drnišanke.

HTV je javio da su nakon forenzičke pretrage sumnjivog kamiona pronađene ženske vlasi, ali tek će daljnja analiza utvrditi pripadaju li one Antoniji.

Odbjegli D.P. je rodom iz Bilišana, a obitelj mu živi u Srbiji dok on boravi na relaciji Srbija - Hrvatska. Susjedi u Bilišanima tvrde da vozač kamiona iz njihova sela nije nalik fotorobotu.

Osim u Bilišanima, pretražena je još jedna kuća na obrovačkom području koja navodno pripada vozaču kamiona iz okolice Žegara. U srijedu navečer počela je nova masovna potraga oko čikolskog mosta, a u četvrtak bi trebalo biti detaljno pretraženo područje oko Bilišana. U potrazi će sudjelovati 300 policajaca.

Sumnjivi plavi kamion sa sivom ceradom nakon dugotrajnog vještačenja u srijedu popodne dovezen je u sjedište interventne policije u Smiljanu kod Gospića.

Kamion zaustavljen u utorak navečer kod Svetog Roka

Kamion plave kabine i sive cerade koji je u utorak zaustavljen kod naplatnih kućica na autocesti A1 kod čvora Sveti Rok od jutra pregledava šest forenzičara. Vozač tog kamiona je nakon ispitivanja u PU šibensko-kninske pušten na slobodu. Iz policije su rekli da vozača ne dovode u vezu s nestankom. 

U vrijeme nestanka Antonije kamionom je upravljao D.P. koji se već nekoliko dana ne javlja niti gazdi. Vlasnik tvrtke je navodno još prije nekoliko dana policiji prijavio da spomenuti vozač ne odgovara na pozive.

>>Ninjanka: Ovaj je i mene vozio

Podsjetimo, prije nekoliko dana policija je započela potragu za muškarcem koji sliči na muškarca s foto-robota, a koji je prije nekoliko tjedana automobilom karlovačkih registarskih oznaka vozio 26-godišnju Ninjanku i nudio joj skretanje u šumu "da se malo poigraju". Kada ga je djevojka odbila on ju je odvezao kući i ostavio joj svoj mobitel, a policija ga je nakon nedavne prijave slučaja započela tražiti.

Policija provjerava brojne kamione

- U cilju potrage za nestalom djevojkom policija provjerava brojne kamione: ovo je samo jedan u nizu pregledanih vozila. Pritom se ne pregledavaju isključivo kamioni s bijelom kabinom i plavom ceradom, već i druga vozila - kaže Marica Kosor. Ukoliko zbog sličnosti vozača s objavljenim fotorobotom ili nekih drugih činjenica kamion može biti doveden u eventualnu vezu s slučajem nestale djevojke, policija provjerava i druga slična teretna vozila.

>>Karamarko: Za nestalom Antonijom traga više od 1200 policajaca

Ključne riječi

Komentara 242

OB
-obrisani-
21:30 22.06.2011.

Mom bratu je trpo u dupe

OS
oskar3
21:24 22.06.2011.

Zatražiti pod hitno referendumom za ukidanje abolicije za četnike !!!!

SN
SNV
18:16 22.06.2011.

Četničko selo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije