Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sabor

Drmić Šeksu: Možda za vas nije uvreda kad vas nazovu konjem!

stazic
Saša Zinaja
19.05.2011.
u 14:48

Nakon HDZ-ovih uvreda SDP-ovi zastupnici demonstrativno su napustili sabornicu

Rasprava o prijedlogu izmjena Zakona o pravu na pristup informacijama pretvorila se u okršaj SDP-a i HDZ-a. Nenad Stazić (SDP) Ističući da u odbijanju uvođenja povjerenika za informacije vidi Vladinu namjeru da "se izbjegne pristup informacijama i omogući pristup dezinformacijama", hadezeovcima je poručio kako je onda i "normalno da se rukom napiše prijava za Linića i te se laži prenesu u sabornicu te se  tim dezinformacijama barata kao informacijama".

To je bio okidač za zastupnike HDZ-a koji su esdepeovce počeli prozivati za manjak domoljublja i antieuropejstvo, a Đurđica Sumrak (HDZ) optužila ih je i za izdaju prilikom odlučivanja o hrvatskoj samostalnosti. A Josip Đakić je ustvrdio da esdepeovci nisu željeli ni hrvatski grb ni zastavu, a ni Hrvatsku kao neovisnu zemlju te da se raspituju o financiranju obrane hrvatskih generala kako bi napakostili njima i Hrvatskoj. Na to je reagirao Arsen Bauk (SDP) kazavši Šeksu da mu je iznimno žao što on nije lociraio povredu poslovnika i transferirao gospođu Sumrak iz sabornice.

Ivan Drmić (HDSSB) uključio se u raspravu te optužio Šeksa da selektivno provodi odredbe poslovnika. Predbacio je Šeksu što je prošlog tjedna u raspravi spominjao konje rekavši:
– Možda za vas nije uvreda kad vam netko kaže da ste konj, ali onaj kome ste to kazali se uvrijedio.

No Šeks je replicirao ustvrdivši da nije zastupniku rekao da je konj, a taj zastupnik (Burić, op. a.) prepoznao se sam u toj prispodobi. Nisam kriv što se vaš kolega nije prepoznao u caru koji je imenovao svog konja za senatora nego u konju.

Nakon HDZ-ovih uvreda SDP-ovi zastupnici demonstrativno su napustili sabornicu. U sabornici je od esdepeovaca ostao samo Stazić i prije nego što se pridružio kolegama podsjetio je Šeksa da je zbog takvih optužbi na svoj račun u srijedu "istjerao" dvojicu HDSSB-ovih zastupnika, a da ne reagira na takve optužbe upućene oporbenim zastupnicima. – To vas čini nedostojnim da predsjedavate sjednicom Sabora – kazao je Stazić predsjedavajućem Šeksu.

– Ne samo da je ovdje zavladao sumrak nego se pretvara u mrak u kojemu ne želimo biti s vama – poručio je Šeksu i hadezeovcima .

Šeks je esdepeovce optužio za dvostruka mjerila. – Kada se navode laži o HDZ-u, kada se HDZ i Vlada proglašavaju lažljivcima, onda to je u redu, a kada se radi obrnuto diže se buka i protestira – rekao je Šeks braneći članove svoje stranke da nisu iznosili osobne uvrede nego političke kvalifikacije.

Ključne riječi

Komentara 24

PG
praseca gripa
15:24 19.05.2011.

Ja sam vec predlozila; sve iznad pedeset poslat kuci i na neki drugi posao,a Sabor prepustit mladim skolovanim i sposobnim ljudima. Hrvatskom narodu,pokraj svih muka,nisu potrebne ove cirkuske predstave i tolika agresija s najsvetijeg mjesta jedne drzave,iz parlamenta.Sto je najzanimljivije,svuu tu obijest i agresiju,narod debelo placa.

Avatar Dinamo BBB
Dinamo BBB
15:26 19.05.2011.

U narodu hrvatskom je poznato da je rječ konj i lopov sinnim za HDZ-ovce ! Stoga, dosta rasprave. Država je u kur.., pardon, banani. A premijer u zatvoru ! Što više dodati ? Pa gdje još ima da je aktuelni premijer u zatvoru , a nasljednica se sprema za Remetinec ? Banda izdajnička , lopovska !

ST
stevica
15:10 19.05.2011.

Ovo je zaista sumrak demokratije i prava ljudi na misljenje.Ova politika hdz je nesto sto nije prepoznatljivo u evropi.Obicni pljackasi su se toliko drznuli da istjeruju zastupnike iz sabornice,da ih vrijedjaju,provocijraju,nazivaju svakojakim neukusnim imenima.Mozete bando razbojnicka jos malo a onda pa-pa za sva vremena.Nanijeli ste nam boli,glavobolje i siromastva za cijela tri zivota.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije