Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ostali odbijaju izaći

Izvukli 11 od 200 zatrpanih ilegalnih rudara i odmah ih uhitili!

rudari,JAR,zatrpani
Foto: Reuters Screenshot
1/2
16.02.2014.
u 18:22

Spasioci su uspjeli stupiti u kontakt s jednom grupom unesrećenih koji se nalaze bliže površini. Opskrbili su ih vodom, no nekoliko ih je u međuvremenu dehidriralo.

Dramatična akcija spašavanja odvija se danas u Južnoafričkoj republici. Ondje je u okrugu Benoni u subotu u rudniku zatrpano 200 ilegalnih rudara, javlja ABC News.

Spasioci su uspjeli izvući 11 rudara, ali ih je sve po izlasku iz rudnika uhitila policija. Dogodilo se to nakon što su ekipe za spašavanje uspjele stupiti u kontakt s jednom grupom unesrećenih koji se nalaze bliže površini. Opskrbili su ih vodom, no nekoliko ih je u međuvremenu dehidriralo.

Situacija je trenutno u najmanju ruku napeta. Rudari koji su ostali pod zemljom odbijaju spašavanje zbog straha od uhićenja. Kako javljaju strani mediji, između njih i policije započeli su pregovori.

Werner Vermaak iz službe spašavanja kazao je kako za sada nijedan od zatrpanih rudara nije prijavio ozljede. Oni su se pod zemljom našli kada su krenuli na rad u ilegalni rudnik koji je iskopan ispod igrališta za kriket. Slučajni prolaznik čuo je krikove koji su dopirali pa je pozvao policiju.

>>JAR: Pušteni rudari optuženi za ubojstvo svojih kolega

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije