Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NE ŽELI JE NAPUSTITI

Drama u Zaprešiću: Deložirali obitelj, žena u kući živi okružena zaštitarima bez struje i vode

Zaprešić: Deložacija obitelji Stjački
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/8
08.05.2021.
u 19:30

Sve je počelo još 2007. godine kad su potpisali ugovor o kreditu s RB zadrugom na iznos od 120.000 eura

U Zaprešiću se već dva dana odvija prava drama.  Obitelj Strjački tvrdi da su na prijevaru ostali bez svoga doma. Tvrtka Severitas, koja je kuću kupila od RB zadruge, poručuje pak da su oni vlasnici te da su Strjački u nju provalili.

- U petak navečer isključili su nam struju i vodu. Ne daju mi ni da koristim mobitel - rekla je Miljenka Strjački (65) s balkona kuće u Ulici Rude Bosaka u Zaprešiću za 24 sata.

U kući su donedavno, osim Miljenke, živjeli njezin suprug Darko (65), sinovi Antun (28) i Marko (38) te snaha (38) i unuk (13). Nakon nekoliko neuspješnih pokušaja, iz kuće su iz deložirali 23. travnja.

 

Nakon dva dana uspjeli su ponovno ući u kuću te otad Miljenka više ne izlazi strahujući da će joj zaštitari, koji su uz nju cijeli dan i noć, zaključati vrata te se više neće moći vratiti. Sve je počelo još 2007. godine kad su potpisali ugovor o kreditu s RB zadrugom na iznos od 120.000 eura.

- Kredit su podigli moji roditelji. Planirali su zatvoriti 39.000 eura kredita koji su imali u drugoj banci, a ostalo utrošiti na druge potrebe i preuređenje. No ostatak kredita u iznosu od 81.000 eura nikad nisu dobili, a rate su im uredno stizale na puni iznos kredita. Dvije godine su im obećavali i zavlačili ih da će dobiti i ostatak, a onda, kad su shvatili da ništa od toga, prestali su plaćati - ispričao je sin Antun.

Na drugoj dražbi nekretnine kuću je za trećinu cijene kao ovrhovoditelj kupila zadruga, koja je potom pokrenula postupak za iseljenje. Obitelj tvrdi da je zadruga ovu i još 20-ak nekretnina istog ili sličnog statusa prenijela na tvrtku Severitas, koja nije bila stranka u ovršnom postupku RB zadruge protiv supružnika Strjački.

U tvrtki Severitas tvrde  da je obitelj izgubila sve sporove koje je pokrenula te da već više od dvije i pol godine ne mogu ući u nekretninu čiji su vlasnici.

Ključne riječi

Komentara 17

Avatar Večernje žutilo
Večernje žutilo
19:49 08.05.2021.

"...No ostatak kredita u iznosu od 81.000 eura nikad nisu dobili..."___Pa onda ne mogu biti dužni 120 000€, ako su dobili samo 39 000?! Pa di je tu sud i pravna država. Jel to istina, može i druga strana priče? Mamiću, jel gotova ta reforma sudstva? Šta se čeka?!

ZA
zagabria5
20:52 08.05.2021.

Kakva je ovo budalaština, istjerani zbog kredita koji nisu dobili. Nešto tu gadno ne štima

RS
rasta sev
20:25 08.05.2021.

Tu netko nazna ili neća znati najlakše je jaukati.Priča nije potpuna i nedostaje dosta istine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije