Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opuzen

Okončana drama: Muškarca koji je zapalio kuću i ozlijedio policajce spustili s krova

Muškarca koji je zapalio kuću i ozlijedio policajce spustili s krova
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/4
17.09.2018.
u 07:10

Kriza je okončana jutros oko 5 sati, muškarac je spušten i odveden u bolnicu u Split jer ima opekline od eksplozije.

Muškarca (49), koji je u nedjelju u Opuzenu raznio kuću plinskom bocom, ozlijedio dvojicu policajaca i onda odbijao sići s terase, nakon cjelonoćne drame spustili su s krova.

Kriza je okončana jutros oko 5 sati, muškarac je spušten i odveden u bolnicu u Split, jer ima opekline od eksplozije, rekla je za N1 glasnogovornica dubrovačke policije Davorka Bečić.

Duševni bolesnik ozlijedio je dvojicu policajca velikim ručnim nožem. Jednog je porezao po prstima, dok je drugog jače ozlijedio po rukama pa su ga helikopterom HRZ-a prevezli u bolnicu u Split, prenose 24sata.

Muškarca koji je zapalio kuću i ozlijedio policajce spustili s krova
1/9

Muškarac je prvo počeo prijetiti susjedima u nedjelju oko 16.20 sati pa su pozvali policiju. Kad su stigla dva policajca, počeo je iz plinske boce u stanu puštati plin te je izazvao eksploziju i požar, ali srećom nitko nije ozlijeđen. Potom se, nakon što je ozlijedio policajce, popeo na terasu te prijetio i nije želio sići. 

Na teren je stigla i specijalna policija kako bi skinula muškarca s kuće, javlja Dnevnik.hr

Čovjek je otprije poznat stanovnicima Opuzena po svom ekscesnom ponašanju i duševnom rastrojstvu. Navodno je ne tako davno istukao jednu ženu. Policajci su s njime pregovarali nekoliko sati i uvjeravali ga da siđe, a vatrogasci su pokušavali držati požar pod kontrolom da se ne proširi na susjedne kuće, prenosi Slobodna Dalmacija

Radomir Šimović i prije je pravio probleme susjedima svojim ispadima. Smetalo mu je sve i svašta, mislio je da ga prate i prisluškuju, a jučer mu je navodno zasmetalo veselje s  dječjeg rođendana u susjedstvu. Najviše mu je zasmetalo ispaljivanje konfeta pa je prijeteći i negodujući rekao da u njega djeca pucaju. Kad su vidjeli da stvar izmiče kontroli, susjedi su pozvali policiju koja je ubrzo došla. Muškarac se zatim zabarikadirao u kuću da bi se ubrzo osjetio miris plina koji je pustio unutra. Policija je na svu sreću uspjela evakuirati ljude iz obližnjih kuća prije eksplozije pa se nikome ništa nije dogodilo.

Pogledajte video: Muškarca koji je zapalio kuću i ozlijedio policajce spustili s krova

 

Ključne riječi

Komentara 60

OB
ObrenM
22:18 16.09.2018.

Kazniti odgovorne sto lude pustaju na slobodu,a zdrave zatvaraju na psihijatriju.

DU
Deleted user
07:57 17.09.2018.

Kakvi kretenski komentari! Bolesno drustvo. Vecinom bi svi ubijali. Jeli Radovan branitelj ili nije, zar je to najvaznije. Po meni covjek je tesko bolestan i trebalo mu je na vrijeme pomoci. Da je tako bilo,danas ovo ne bi citali. Znaci,sustav i njegovi tvorci su za sve krivi. Njima je bitnije „izprazniti“ Hrvatsku, tako da,kako Anemija kaze, Hrvatska jos nikada nije imala manji broj ne zaposlenih kao danas. Ja bih jos nadodao i nikad manji broj stanovnika, a posebice racionalnih.

ZV
Zvjerko
06:57 17.09.2018.

Zanmljivo, niti riječi da je muškarac bivši branitelj obolio od PTSP-a. Zašto je to ovdje važno? Zato jer se milijuni daju raznim građanskim udrugama (pa i braniteljskim) i crkvi, a država nema novca baviti se stvarnim potrebama i problemima ljudi koji su u ratu gubili zdravlje (pa i psihičko) za nju. Da se država bavi stvarnim problemima svojih građana onda bi struka odavno prepoznala problem kod ovog čovjeka i pokušala mu pomoći. Ovako, djeca imaju dugotrajnu traumu, a ovaj čovjek i njegova obitelj su zauvijek uništeni.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije