Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
paravinja bio vozač

Direktoru rekao da ne može u Srbiju jer se protivio Miloševiću

paravinja (1)
MUP RS
28.06.2011.
u 19:30

Dragan Paravinja je radio u nekoliko hrvatskih tvrtki no ni u jednoj se nije dugo zadržao

Dragan Paravinja, monstrum koji je priznao da je ubio maloljetnu Antoniju Bilić, kao vozač radio je u nekoliko hrvatskih tvrtki – Godec beton, Triton, Trgometal, Borna logistika i Renato P. P. – no ni u jednoj od njih nije se dugo zadržao, a u jednoj se žestoko sukobio s jednim direktorom kojeg je tužio sindikatu vozača.

Ostao samo osam dana

Sa zagrebačkim Trgometalom u ožujku 2009. Paravinja je sklopio ugovor o radu, a iste godine, 25. rujna, prešao je u Borna logistiku, također sa sjedištem u Zagrebu. Prema ugovoru na određeno s probnim rokom od mjesec dana, trebao je voziti na domaćim i međunarodnim relacijama, no kako je rekao direktor te tvrtke Predrag Pavlić, to nije radio:

– U Borna logistici bio je vozač samo osam dana. Nismo htjeli sklopiti ugovor s njim budući da nije htio izvršavati obveze. Primjerice, rekao je da ne može voziti u Srbiju jer je pripadao nekoj organizaciji koja se protivila Slobodanu Miloševiću, a mi se bavimo međunarodnim prijevozom tako da nam to nije odgovaralo – rekao je Pavlić. Međutim, nije spomenuo da se Paravinja samo pet dana nakon sklopljenog ugovora s Borna logistikom, dakle 30. rujna 2009., zaposlio u drugoj njegovoj tvrtki Renato P. P. za transport i trgovinu, u kojoj je Paravinja ostao do ožujka prošle godine kada je sam dao otkaz. Da Dragan Paravinja nije bio zadovoljan tretmanom u tvrtki Renato P. P., pokazuje i njegova izjava od 6. travnja prošle godine u kojoj piše da je 17. ožujka prošle godine dao otkaz u navedenoj tvrtki zbog nepravilnosti u radu.

“Rekao sam šefu transporta Iliji Ljubičiću i šefici personalnog Biserki Kodrin da idem na sindikat šofera i da ću ih prijaviti za sve nepravilnosti i nepravdu koju čine većini zaposlenika! Predrag Pavlić potom mi je prijetio da će mi polomiti ruke i meni i sindikalcu ako prijavimo i dostavimo dokaze nadležnim inspekcijama!

“Ne pamtim sve radnike”

Za dvadeset minuta je došao ispred sindikata, molio da ništa ne prijavljujem, ispričavao se što je ‘impulzivno reagirao’ i zakleo u djecu da će sve neregularnosti u firmi ispraviti... Nakon što sam se uvjerio da Pregrad Pavlić neće ništa promijeniti niti isplatiti zaostale plaće, s kolegama koji su u istim problemima sve sam prijavio sindikatu”, piše u izjavi D. Paravinje. Iako su očito došli u popriličan sukob, Pavlić danas pak kaže da se Paravinje baš i ne sjeća jer “ne može zapamtiti svakog radnika”.

U posljednjoj tvrtki u kojoj je Paravinja radio kao vozač, u Godec betonu iz Sesveta, danas nisu željeli razgovarati s novinarima. U Sindikatu vozača potvrdili su pak da Paravinja nije vozio izvan granica Hrvatske.

Ključne riječi

Komentara 16

OB
-obrisani-
21:33 28.06.2011.

i taj direktor je neki pajser da nije znao da smo miloševića poslali u hag pre više od 10 godina,i da je tamo umro...da sin i žena mu ne smeju u srbiju jer će ići u zatvor da je istina to što je govorio ovde bi ga dočekali ko heroja.....ah ko sve nije direktor

CH
chemica
22:47 28.06.2011.

Ne razumijem naše ljude. Ima dovoljno domaćih na burzi, a oni zapošljavaju Srbijance. Prvenstvo moraju imati hrvatski građani! Čim je zinuo moglo se vidjeti da nema veze s Hrvatskom, a ovi ga jioš zaposlili. Zar je to bio nekakav veliki stručnjak sa završenim fakultetom, potreban i poželjan zaposlenik svakom poslodavcu? Ma radilo se o običnom kamiondžiji. Kog će nam vraga takvi? Možda jesmo nacija neradnika i bitangi, ali odbijam povjerovati da je nemoguće pronaći vozača kamiona pa moraš u Srbiju ili Bosnu po njega. Meni su svi ljudi isti, ali nek mi se objasni, po kojoj logici je ovaj uzeo posao našem čovjeku? Tako štitimo naše? Mi na burzi, a doseljenici nam uzimaju radna mjesta? Sposobniji su od nas? Rade za manje nadnice? Čisto sumnjam. Ma lik ne zna sročiti rečenicu na hrvatskom, ali se našao \"genijalac\" koji ga je zaposlio, i to baš masovnog silovatelja. Kažu da nije radio \"na crno\". Ma idite svi skupa znate već kud.

TO
Toni50
20:57 28.06.2011.

Direktoru rekao da ne može u Srbiju jer se protivio Miloševiću; što odmah pali kod velikih hrvata i demokratskog pravosuđa...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije