Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Večernji TV

Digitalna transformacija i nova ekonomija

Koncept Nove ekonomije razvio je brojne mjerne pokazatelje.
29. rujna 2020. u 09:24 0 komentara 382 prikaza
Digitalna transformacija i nova ekonomija

Od 90-tih godina prošloga stoljeća pa nadalje osnovni izvori ekonomskog rasta sve su više usmjereni na tehnološke promjene, unaprjeđenje inovacija i obrazovanje radne snage, sposobne upravljati novom tehnologijom.

Nova ekonomija znači duboke i korjenite promjene u društvu i ekonomiji, a njezin konačni rezultat je rast životnog standarda ljudi. Koncept Nove ekonomije razvio je brojne mjerne pokazatelje, a među ostalim se pokazalo da on uvelike ovisi i o razvoju ICT sektora, jer je nedovoljna razvijenost tog sektora jedan od razloga nezadovoljavajućih izvoznih i razvojnih performansi neke zemlje. Pandemija COVID-a 19 dodatno je apstrofirala e-poslovanje kao jedini način opstanka na tržištima u uvjetima Nove ekonomije, a digitalna transformacija dobila je novi zamah, ali i nove izazove, kako za vlasnike tvrtki, tako i za projektne timove koji omogućuju implementiranje novih poslovnih procesa.

Je li koncept Nove ekonomije provediv, kakva je provedba digitalne transformacije hrvatskih tvrtki i uloga podatkovnih centara, nosi li nam 5G mreža čipiranje i opasno zračenje ili je to doista dio teorije zavjere, pitanja su, među ostalim, na koja su odgovarali Dejan Dokmanović, direktor tvrtke Rittal, Igor Grdić, član Uprave Vertiv Croatia i prof.dr.sc. Slavko Vidović, osnivač InfoDom Grupe.

kostajnica
NA GRANICI EU
Tužna priča iz hrvatskog grada: 'Znate kakva je situacija kad je čak i gradonačelnik odselio'
Biciklisti
PROMO
Kako izabrati pravi bicikl
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.